Karabağ’ın fidanları Anadolu’dan

Türkiye, işgalden kurtulan Karabağ’ın kalkınmasına destek olacak.

Karabağ’ın fidanları Anadolu’dan
Karabağ’ın fidanları Anadolu’dan
GİRİŞ 07.04.2021 10:26 GÜNCELLEME 07.04.2021 10:26

Türkiye, işgalden kurtarılan Karabağ’da, tarımsal kalkınma için desteğe hazırlanıyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bir süre önce bir araya geldiği Azerbaycanlı mevkidaşları ile buluşmasında destek çalışmaları masaya yatırıldı. Sahaya ilişkin tarımsal kalkınma alanında yapılan çalışma sonucunda bir yol haritası belirleneceği öğrenildi.

YENİDEN YEŞİLE BÜRÜNECEK

Ermenistan’ın 30 yıl süren işgali sırasında Karabağ’da 54 bin hektar meşe ağacının katledildiği ifade ediliyor. İki ülke arasında ormancılık alanında yapılan iş birliği ile söz konusu topraklar yeniden meşe ağaçları ile buluşacak. Karabağ’a dönüş yapacak yöre sakinleri gelir getirici türlerle de desteklenecek. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuda her türlü tecrübesini paylaşacak.

Halkın gelir seviyelerini artırmak için ceviz, veles, ardıç, yemişan, badem ve fıstıkçamı gibi gelir getirici türlerde ağaçlandırma yapılacak. Ayrıca kuşburnu, böğürtlen ekimi de desteklenecek. Biyo çeşitlilik yönünden 2 bin çeşit ağaç ve bitkiye ev sahipliği yapan Karabağ’da tıbbi ve aromatik bitkilerin katma değeri de artırılacak.