15 Nisan’da hızlanıyor! Türkiye’ye 25 milyar dolar gelecek

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmden bu yıl Türkiye’ye 25 milyar dolar civarında döviz girdisi beklediklerini söyledi.

15 Nisan’da hızlanıyor! Türkiye’ye 25 milyar dolar gelecek
15 Nisan’da hızlanıyor! Türkiye’ye 25 milyar dolar gelecek
GİRİŞ 06.04.2021 12:56 GÜNCELLEME 06.04.2021 13:05
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının dünyanın her yerini ansızın etkisi altına aldığını belirtti.

Salgının tüm dünyada yıkıcı etkilerinin olduğunu dile getiren Bağlıkaya, 2020'de tüm dünyada olduğu gibi Türkiye turizminde de yüzde 70'e yakın gerileme yaşandığını ifade etti.

İngiltere'den Türkiye kararı!

Bağlıkaya, turizmi canlandırmak, daha fazla gelir elde etmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerek, sektörü de turizm sezonuna hazır hale getirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya

"TURİST GİRİŞLERİ NİSAN AYININ 15'İNDEN İTİBAREN HIZLANACAK"

Türkiye dışında Avrupa'daki kaynak ülkelerde de aşılamanın artmasının 2021 turizm sezonuna pozitif yansıyacağını düşündüklerini aktaran Bağlıkaya, şunları kaydetti:

"Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları dahil olmak üzere, bu yıl iyi bir ziyaretçi, 20-25 milyar civarında da bir döviz girdisi bekliyoruz. Ağırlıklı olarak yine Rusya ve Ukrayna'dan turist girişleri geçen haftalarda başladı. Turist girişleri nisan ayının 15'inden itibaren hızlanacak. Onun arkasından gelecek İngiltere ve Avrupa pazarı da 'aşı karnesi' ile ilgili gelişmelere bağlı, daha onun kuralları belirlenmedi ama Türkiye her halükarda en az 25 milyon civarında turist alacaktır."

Pakistan'dan Türkiye açıklaması: 2 milyar dolara çıkarabiliriz

Bağlıkaya, Afyonkarahisar'ın kültür, termal ve gastronomi turizmi için önemli bir destinasyon olduğuna işaret ederek, Frigya Vadisi'nin de öne çıkartılmasıyla kentin kültür turizmine yeni bir ürün sunulduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • Salih Gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Aniden Vakasayıları 2020 deki gibi düşerse şaşmayın.
    Cevapla
  • 15 milyar USD 3 yıl önce Şikayet Et
    15 milyar dolar gelsin öpte başına koy.
    Cevapla
  • Arif inanç 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Başkanım, yerli turistler de isterseniz dolar satın alıp getirebilirler otellere.! Ama; yabancılara tanıdığınız üç beş kuruşluk fiyatlati jizlere gelince 4 e 5 e Katlamayıda biliyorsunuz yani. Sonra da ağlıyorsunuz. Öyle 3 kuruşa beş kofte yok. Lütfen yerli turist daha saygılı davranın iz. Saygilarimla
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Turizme bel bağlayan bütün ülkeler batık. Sanayiye bel bağlayanlar uçuyor. Hem betona hem turizme bel bağlayanlar sürünüyor. Bilmem anlatabildim mi.
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    O işletmelerin de ihtiyaçları, elemanları var.Turizm bacasız fabrikadır.
    Cevapla
  • sadi 3 yıl önce Şikayet Et
    anlattin da ,ama akilli bir sey anlatmamissin.. sadece kendi fikrini beya etmissin, oda bos bir yorum la.. devletimiz cok sukur butun alanlarda var ve yatiriminida yapiyor.. beton dan kasitin galiba insaat halbuki gunumuzde insaat muhendisligi cok ilerledi betonla olmuyor beton insaat bir kismi..ve de talep varki insaattlar suruyor, sanayide betonsuz olmaz, hem turizmde bir sanayi sayilir.. yani arkadasim sen dunyaya tekrar don..
    Cevapla
  • poyrazi 3 yıl önce Şikayet Et
    firuz bey söylediğine inanıyor mu merak ediyorum 25 milyon nerede ise ülkenin 1/3 nüfusuna eşit o zaman vay halimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle