Son dakika haberi: Skandal bildiri sonrası iki bakan Kanal İstanbul için son noktayı koydu

103 amiralin yayımladığı bildiri sonrası iki bakandan peş peşe Kanal İstanbul açıklaması geldi. Açıklamada, "Proje çok yakın zamanda başlayacak" denildi.

Son dakika haberi: Skandal bildiri sonrası iki bakan Kanal İstanbul için son noktayı koydu
Son dakika haberi: Skandal bildiri sonrası iki bakan Kanal İstanbul için son noktayı koydu
GİRİŞ 05.04.2021 13:09 GÜNCELLEME 12.04.2021 10:41
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış
  • 103 amiralin yayınladığı bildiride hedef alınan Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

  • Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Şu an itibariyle, Kanal İstanbul'un proje çalışmaları, imar planları tamamlanmıştır ve ihale hazırlıkları devam etmektedir. Çok yakın bir zamanda bu projeye başlayacak ve kısa sürede tamamlayacak güçte ve kararlılıkta olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim" dedi.

  • Kanal İstanbul projesine ilişkin dün bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ise, "Tüm planlama çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi her adaya göre projelerimizi hazırlıyoruz. Büyük Türkiye'nin en büyük yatırımı olacak Kanal İstanbul, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü 71. Bölge Müdürleri Genel Toplantısı'nda konuştu.

"KANAL İSTANBUL’UN ACİLİYETİ APAÇIK GÖRÜLÜYOR"

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı projesi ile dünya demiryolu taşımacılığında kısa zamanda söz sahibi olduklarının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, bu hat ile Türkiye’nin Pekin’den Londra’ya uzanan orta koridorun ve Demir İpek Yolu’nun en stratejik bağlantı noktası haline geldiğini belirterek, “Bildiğiniz gibi dev projemiz Kanal İstanbul Türkiye’nin gündeminde. Bu yüzden Kanal İstanbul projesi gibi Türkiye’nin geleceği için önemli ve stratejik bir projenin çok iyi anlaşılması ve gerekliliğinin doğru anlatılması zaruridir. Dünyanın büyüyen ve gelişen ticaret yolları perspektifinden baktığımızda Kanal İstanbul’un aciliyeti zaten apaçık görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü 71. Bölge Müdürleri Genel Toplantısı'na konuştu.

"KANAL İSTANBUL’UN İHALE HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR"

Kanal İstanbul projesindeki son durum hakkında bilgiler paylaşan Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kaydetti:

“Karadeniz ve Hazar’daki enerji hareketliliği ve Karadeniz ile Ege kıyılarında yapılan liman yatırımları bizlere şunu gösteriyor: Orta Koridor’un ve Kuzey Güney Koridoru’nun kesişiminde bulunan İstanbul, dünya ticaretinin odak şehri olacak ve Boğazlar’dan geçen yük miktarı her yıl artacaktır. Buna bağlı olarak 2050 yılında yıllık 78 bin gemi geçişinin olacağı İstanbul Boğazı’ndaki olası bir duraksama dünya ve ülke ekonomisini çok ciddi zararlara uğratabilecek bir risk teşkil etmektedir. Kanal İstanbul ise gemi geçişi için ideal bir suyolu olarak projelendirilmiştir. Bu proje Türkiye’nin vizyon projesi olduğu kadar dünya ölçeğinde bakıldığında da en büyük lojistik projelerinden biridir. Şu an itibariyle, Kanal İstanbul’un proje çalışmaları, imar planları tamamlanmıştır ve ihale hazırlıkları devam etmektedir. Çok yakın bir zamanda bu projeye başlayacak ve kısa sürede tamamlayacak güçte ve kararlılıkta olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim.”

Orta Koridor, Türkiye'den başlayarak Kafkaslar'a, oradan da Hazar Denizi'ni aşarak Türkmenistan ve Kazakistan'ı takiben Orta Asya ve Çin'e ulaşıyor.

TÜRKSAT 6A 2022'DE UZAYA GÖNDERİLECEK

Türksat 5A uydumuzu bu yılın başında uzaya gönderdik, Türsat 5B’yi de yıl içinde yörüngesine göndereceğiz. Entegrasyon ve testleri ülkemizde yapılacak ilk milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’yı da 2022 yılında inşallah uzaya göndereceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde, kendi uydusunu kendisi yapabilen Dünya’nın sayılı ülkeleri arasında yerimizi alacağız.

Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahı belli oldu

"Tamamlandığında, denizcilik, ulaşım ve uluslararası ilişkiler tarihini değiştirecek bir projedir. Bir devlet ve millet projesidir. Bu aziz vatanın istiklalinin, gelecek nesillerimizin istikbalinin garantisidir. Dünyanın inci gerdanlığı olan İstanbul boğazımızı koruma, kurtarma, özgürlüğünü teminat altına alma projesidir. 1400 yıllık sevdamız olan İstanbul'un var olan marka değerini en yüksek noktaya taşıyacak projedir. Türkiye'yi şehircilik, lojistik, ulaşım, ar-ge ve deniz ticaretinin merkez ülkesi konumuna yükseltecektir. On binlerce gencimize istihdam sağlayacak, yatırım bedelini birkaç yıl içerisinde karşılayacak, her yıl milli ekonomimize milyarlarca liralık katkı sunacak bir projedir. 56 kurum ve kuruluşumuzun, belediyelerimizin, üniversitelerimizin, 200'den fazla bilim adamımızın, medya ve vatandaşlarımızın katkılarıyla hazırlanan Türkiye'nin en kapsamlı ÇED Raporu'yla hayata geçirilmektedir. Dünyanın en çevreci ve doğaya saygılı projelerinden biridir."

"Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesi" olduğunu ve proje alanının yaklaşık yüzde 52'sinin yeşil alandan oluştuğunu ifade eden Kurum, projede sosyal donatı alanları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, millet bahçeleri ve ekolojik koridorların da yer alacağını bildirdi.

YORUMLAR 91
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanal istanbul boğaz trafiniğide rahatlatir geçmişte gördük yalilara çarpan tankerler çarpişip yanan gemilerin boğaztrafiğini kapatip çevreye verdiği zararlar vs allahin izniyle yapalim inşaallah
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize milletimize güç kuvvet versin yapacağiz evelallah
    Cevapla
  • Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbulun büyük proje olacağını düşünüyordum şimdi ne kadar daha büyük bir proje olduğu ortaya çıktı.
    Cevapla
  • ilginç bilgiler. 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanal tabanına elektrik üretimi için Hidroelektrik santralleri kurulsun .
    Cevapla
  • erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    öncelik ekonomiyi duzeltmek olmalı işsizlik sayisi tarihi tekor kırıyor . millet gecim derdinde bu proje ertelenmeli su an pandemiyle milletin derdi ekonomi daha sonraya ertelenmeli
    Cevapla
  • Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin rüzgarına kapılmışsın.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Asıl kanal projesi işsizlik sorununa bir nebze olsun fayda sağlayacaktır. Hiç okudunmu projede kaç bin kişi çalışacak. Proje emek yoğun bir proje ,az çok ekonomiden anlıyorsan ,bölgede işsiz kalmayacak demektir. Tabii bu Türkiye ortalamasına da etki eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle