Türkiye'deki havalimanlarında UV ışınlı hijyen dönemi

Erzurum, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Çanakkale ve Trabzon'daki havalimanlarında ultraviyole ışınlarıyla sterilizasyon sağlayan cihazlar hizmete alındı.

Türkiye'deki havalimanlarında UV ışınlı hijyen dönemi
Türkiye'deki havalimanlarında UV ışınlı hijyen dönemi
GİRİŞ 04.04.2021 16:25 GÜNCELLEME 04.04.2021 16:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), salgınla mücadele kapsamında uyguladığı etkin önlemlere bir yenisini daha ekledi.

Havalimanlarında x-ray cihazlarından geçen yolcu bagajları ve yürüyen merdiven el tutma bantlarının sterilizasyonunu sağlayan cihazların kullanımına başlandı. 

TÜBİTAK'ın Ar-Ge çalışmaları kapsamında geliştirilen cihazlar, DHMİ tarafından işletilen havalimanı terminallerinin fiziki koşulları ve yolcu istatistiksel verileri dikkate alınarak, Erzurum, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Çanakkale ve Trabzon'da hizmete alındı. Bu havalimanlarında, 20 tünel tipi ve 27 yürüyen merdiven-bant ultraviyole sterilizasyon cihazı kuruldu.

Salgınla mücadele açısından uluslararası havalimanlarındaki ilk uygulamalardan biri olan sistemi oluşturan cihazların testleri, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi laboratuvarlarında yapıldı.

YORUMLAR 3
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ultraviyole ışık gözleri kör eder
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    gözemi tutuyorlar ışığı, anlamadan yorum yapmayın bi be
    Cevapla
  • Gerçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Sterilizasyon Cihazlarının Daha Büyük ve Gelişmişleri Pandemi Mikrobik Yayılmaya Karşı Gümrük Kapıları ve Limanlarda Kurulmaları Lazım.
    Cevapla