THY kabin ekibini yerli simülatörde eğitim

TCI, THY Kabin Servis Eğitim Simülatörleri Projesi'ni tasarım, üretim ve montaj aşamalarıyla birlikte tamamen yerli olarak tamamladı.

THY kabin ekibini yerli simülatörde eğitim
THY kabin ekibini yerli simülatörde eğitim
GİRİŞ 04.04.2021 16:54 GÜNCELLEME 04.04.2021 16:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere diğer havayolu şirketlerinin uçucu personellerine hizmet veren THY Uçuş Eğitim Merkezi'ndeki Airbus 320, 330 ve Boeing 737, 777 tipi uçaklarının kabin içi eğitim simülatörleri TCI tarafından üretildi. 2018 yılında başlanan projenin tasarım, üretim ve montaj aşamalarında TCI önderliğinde yerli tedarikçiler de faaliyet gösterdi.

6 ÜLKEYE İHRACAT

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 165 personeli ile faaliyet gösteren ve bu yıl 10. yılını kutlayan şirket geliştirdiği ürünler ve aldığı ihalelerle birlikte uçak kabin içi alanında dünyada önemli bir oyuncu haline gelme yolunda da ilerliyor.

Bugüne kadar 200'ün üzerinde uçağa 'galley' olarak adlandırılan mutfak sistemleri olmak üzere çeşitli ürünler tasarlayıp üreten şirket,Boeing, Airbus, Stelia gibi firmalarının tedarikçi kataloğunda yer alıyor.

Böylece dünyadaki birçok havayolu ve uçak leasing firmasına hizmet vermen ve 6 ülkeye ihracat yapan TCI, aynı zamanda THY ve Sun Express gibi havayollarının da önemli bir tedarikçisi ve destek sağlayıcısı konumunda.

Yerli alt yüklenicileriyle birlikte havacılık alanında önemli ihracat kalemleri oluşturmayı hedefleyen şirketin yakın gelecekte Lavatory, Cargo Container, Cargo Pallet, Overhead Bin, Side Wall Panel gibi diğer sektörel ürünlerle ürün çeşitliliğini arttırmayı amaçlıyor.

YORUMLAR 5
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan 3-5 koltuk o kadar kapı pencere yine amerikan alman kapısı resme bakın
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    103 Amiralin verdigi Gazla konusan ülkenin IQ seviyesi düsük azinlik. Size laf anlatmaktan biktik, sizin derdiniz varsa yoksa gavurlasmak. Yakinda elimizde kalacaksiniz.
    Cevapla
  • Keko 3 yıl önce Şikayet Et
    Resme baktım ama üzerinde made in usa veya made in germany yazmıyor.
    Cevapla
  • makro 3 yıl önce Şikayet Et
    alman olduğunu nasıl anladın l.a.n?
    Cevapla
  • Ne içiyorsunuz 3 yıl önce Şikayet Et
    İyide tabiki öyle olucak, uçakları üreten firmalar ne kullanıyorsa similatörde de öyle olmalı, yoksa thy kafeteryasında da eğitim olur similasyona ne gerek.
    Cevapla