Bakan Karaismailoğlu'dan köprü ve otoyol ücretlerine ilişkin açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yol ve köprü ücretlerine ilişkin, "Ücret yüksekliklerini değerlendiriyoruz. Bunları tartışıyoruz" dedi.

GİRİŞ 03.04.2021 12:34 GÜNCELLEME 03.04.2021 12:52
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN Türk'e verdiği röportajda Kanal İstanbul ile köprü ve otoyol ücretlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 2021 yılında Kanal İstanbul ile ilgili önemli gelişmelerin olacağına dikkat çeken Karaismailoğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin yüksekliklerini değerlendirdiklerini söyledi. 

Dünya bunu konuşuyor: Türkiye 710 milyar dolarda söz sahibi olacak

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Şoförlüğümün fena olmadığını düşünüyorum. 30 yıldır ehliyetim var. Hayatım bifiil yollarda geçtiği için sürekli trafikteyim. Araba kullanmayı çok severim. Ama bırakmıyorlar. Kısa mesafelerde çok kullanıyorum.

İstanbul dünyanın çok özel bir şehri. 1995 yılında İstanbul'da işe başladığımda İstanbul'da 1 milyon araç vardı şimdi 4.5 milyon araç var. Trafik sıkıntısına sonuç için trafik modelleri tartışılıyor. 1990'da tartışılıyordu. 1995'ten sonra yatırımlar yapılınca trafik durulmuştu. Değişken modeller var. İstanbul'da yapılması gereken işler var. Kalan metroların bitirilmesi, kavşakların bitirilmesi, sinyalizasyonun iyileştirilmesi lazım. Aktif ekibin orada çalışması lazım. Altyapıyı iyi kurmak ve geliştirmek için çalışmak lazım.

KANAL İSTANBUL İLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK

(Kanal İstanbul) Önümüzdeki 100 yılın ihtiyaçlarını tasarlamak lazım. Denizden ticaret sağlanıyor, gemi hacimleri oldukça büyüdü, gemi ve liman yatırımları artıyor. Dünya'nın şu anki ticaret hacmi 12 milyar ton. Artarak gidiyor. İstanbul Boğazı bunu kaldıramıyor. Yapacağımız bir su yoludur. Eko sistemi bozacak bir şey yok. Devasa bir proje, hazırlıklar devam ediyor, teknik olarak yol aldık. Yasal düzenlemeler var. Finans modelini çalışıyoruz. 2021'de Kanal İstanbul'la ilgili önemli gelişmeler olacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı ile ilgili yeni gelişme!

KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ

(Köprü ve otoyol ücretleri) Bu bir finansal model aslında. Ücret yüksekliklerini değerlendiriyoruz. Bunları tartışıyoruz, memnuniyetlerine bakıyoruz. Ücretler konusu tartışılabilir, bunların hepsini izliyoruz. Kalıcı ve güvenli projeler, akıllı projeler. Avrasya Tüneli yolu çok kısaltıyor.

AŞI PASAPORTU HALEN TARTIŞILIYOR

(Aşı pasaportu) Bu tartışılıyor. Sonuç alınmadı ama Avrupa'da tartışılıyor. Hangi aşıyı kabul edecekler, neleri kapsayacak. Konuşuluyor, netleşmedi. Avrupa'da büyük sıkıntı var. Biontech'in üretimi de sınırlı.

Bakan Karaismailoğlu'ndan İBB'ye sert tepki: 2 senedir yatıyor

BU PROJELER SONUNDA DEVLETE KALACAK

Özkaynaklarımızla yaptığımız projeler yine halkın cebinden çıkıyor. Bu projeler halkın hizmetinde olacak projeler. Avrasya Tüneli'nden günde 50 bin araç geçiyor.  Avrasya olmasaydı 15 Temmuz ya da FSM Köprüsü'nden geçeceklerdi. Zaman ve yakıt maliyetine baktığımızda bu projeler çok değerli. Bu projeler sonunda devlete kalacak.

KAYNAK: CNN TÜRK
YORUMLAR 126
  • Danişmend 2 yıl önce Şikayet Et
    Ücretler konusu tartışılabilir, bunların hepsini izliyoruz. şu cümlesi her şeyi özetliyor.
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Hep Bay Kemal Ve CHP'NİN suçu
    Cevapla
  • Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul izmir arası otoban 650 tl buyrun business class uçak bileti daha ucuz
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    ŞU Osman gazi köprüsünden her geçişşimde ceza yiyoruz sanki HGS var Okunmadı diye para istiyorlar bankadan al dedik hesapta 10 defa ödeyecek para varken alamadik deyip 722,5 tl benden aldılar hakem heyeti sadece otoyoldan savunma istedi haksız oldum. haklarımı hem otoyola ve tüketici hakem heyetime helal etmiyorum. öbür dünyada onlardan lime lime alacağım.
    Cevapla
  • Olcay 2 yıl önce Şikayet Et
    O köprüden bir defa geçtim hayatta geçmem ve geçmiyorum o yolda köprüde Deli Dumrul’ un olsun.
    Cevapla
  • ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    evet, işi ve ekonomik ömrü bitince devlete kalacak. bu süre zarfında da, geçişler az olduğundan devlet cebinden finanse edecek yapan ve işleten firmaları...
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    1974'te yapılan köprü çöp mü oldu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle