Kredi kartı aidatlarını geri almak için tıkladı, dolandırıldı

Trabzon’da yaşayan bir vatandaş, sosyal medyada gezindiği sırada kredi kartı aidatlarını geri alabileceğine dair bir reklam ilanına tıklayınca dolandırıldı.

Kredi kartı aidatlarını geri almak için tıkladı, dolandırıldı
Kredi kartı aidatlarını geri almak için tıkladı, dolandırıldı
GİRİŞ 03.04.2021 11:10 GÜNCELLEME 03.04.2021 11:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan U.A. adlı vatandaş sosyal medyada gezindiği sırada kredi kartı aidatlarını geri alabileceğine dair vurgu yapan bir reklam ile karşılaştı.

Dolandırıcıların oluşturduğu bu reklam görseline tıklayarak açılan sayfanın bankaya ait isim ve logoyu kullanan taklit sayfa olduğunu anlayamadan kredi kartı bilgilerini ve telefon numarasını sayfaya giren U.A. adlı vatandaşın bir süre sonra cep telefonu arandı.

Bankadan aradığını söyleyen dolandırıcılara aldanan U.A. kredi kartının şifresini telefondaki dolandırıcılara da verince kredi kartından 7 bin 500 TL alışveriş yapıldı.

Bir süre sonra, harcama yapıldığına dair telefon mesajını aldığı anda dolandırıldığını anlayan U.A. adlı vatandaş Trabzon Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    evet,internette gezinirken çok dikkat etmek lazım...daha 1-2 gün önce internette film ararken Müsadenizle Büyükler filmi gözüme ilişti,görmemiştim,bakayım dedim,filme tıkladım ,tıklayınca izlemek için dowlanda tıklayın çıktı,onada tıkladım,sonra izin ver boş bulunup onada tıklayınca Norton internet koruma prağmına ait bir virüs olduğunu gördüm.bazı virüs koruma prağramları millet alsın diye kendileri virüs bulaştırıyor yani.
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    e devlet logosu ve tüm görselleri kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar .Hatta sponsorlu bile görünebiliyor.
    Cevapla