Resmen açıklandı! Yurt dışından gelen otomobil sahipleri dikkat

Türkiye'ye yurt dışından tamir, bakım veya tadilat amacıyla gelen ve işlem işçilik gördükten sonra boş olarak çıkış yapan taşıtlardan ücret talep edilecek.

Resmen açıklandı! Yurt dışından gelen otomobil sahipleri dikkat
Resmen açıklandı! Yurt dışından gelen otomobil sahipleri dikkat
GİRİŞ 03.04.2021 09:05 GÜNCELLEME 03.04.2021 09:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yurt dışından Türkiye'ye getirilip tamir, bakım, onarım veya tadilat yaptırılan araçlara ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre geçici ya da yabancı plakalı olup, tamir, bakım, onarım veya tadilat yapılan araçlara eğer 2000 euro ve üzerinde masraf yapılmışsa ülkeden boş olarak ayrılırken ücret talep edilmeyecek.

Ancak 2000 euro ve altında masraf yapılmışsa 600 euro veya Türk Lirası karşılığı geçiş ücreti araç sahibinden tahsil edilecek.

Her iki durumda da aracın tamirine ilişkin faturalandırma istenecek.

YORUMLAR 4
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    çok saçma bir karar bırakın ülkemizdeki sanayici arkadaşlarda kazansın adamda arabasını türkiyede yaptırmaz para gelsin derken olanıda kesiyorsun benim anladığım bu haber detaylı değil ki
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    haydaa bu da nereden çikti fransada vergi turkiyede tamir zaten tamirciler bu parayi aliyor gurbetcilerden .simdi avrupada bir icat çikarirki onlarda park parasi zaten vinyet parasi derken buyrun halil ibrahim sofrasina .bu haksiz kazanci çikaran bir akil uzmanina danissa iyi olur .
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam olarak anlaşılmadı biraz açıklama yaparmisiniz
    Cevapla
  • kul ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    iyide sanayide kim fatura kesiyor da talep edecekler
    Cevapla