Commerzbank 1700 kişiyi işten çıkaracak

Son çeyrekte rekor zarar açıklayan Alman banka küçülme kararı aldı. İlk fatura 1700 çalışana kesilecek

Commerzbank 1700 kişiyi işten çıkaracak
Commerzbank 1700 kişiyi işten çıkaracak
GİRİŞ 02.04.2021 17:16 GÜNCELLEME 02.04.2021 17:16

Almanya’nın en büyük ikinci bankası Commerzbank, rekor zarar rakamından sonra yeniden yapılanma ve küçülme kararı aldı. Maliyetleri düşürmek adına ilk etapta 1700 personele gönüllü işten ayrılma teklifi yapılması planlanıyor. Temmuz 2021'den itibaren fesih sözleşmeleri teklif edilecek ve gönüllü programdan yararlanan çalışanlar yıl sonuna kadar bankadan ayrılacak.

Commerzbank bu kararı dördüncü çeyrekte 3.3 milyar dolarlık rekor zarar rakamından sonra aldı. Banka orta vadede 10 bin kişiyi işten çıkarmayı ve yüzlerce şubeyi kapatmayı planlıyor.

Pandemi sürecinde büyük kayıplar yaşayan banka, stratejisini de yeniden şekillendirerek mali yapısını yeniden güçlendirmeyi öngörüyor.

Commerzbank İnsan Kaynaklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sabine Schmittroth, maliyetleri düşürmek için yeni tedbirlerin hayata geçirileceğini açıkladı. Yüksek miktarda kredi batıkları nedeniyle ayrılan karşılıkların rekor zararın nedeni olduğun söyleyen banka yetkilileri, yeniden yapılanma sürecinde 1.8 milyar euro tasarruf sağlanmasını öngörüyor.

51 BİN ÇALIŞANI VAR

Uzmanların değerlendirmesine göre, Commerzbank AG 615 milyar euro tutarındaki cirosuyla Deutschebank'tan sonra Almanya’nın en büyük ikinci bankası. Merkezi Almanya'nın Frankfurt kentinde. Dünya çapında kurumsal ve özel müşterilere kredi, mevduat, menkul kıymetler, ödeme ve emeklilik ürünleri sunuyor.

Commerzbank’ın çekirdek pazarları Almanya ve Polonya. Ticari müşterileri için 1050 şubeye sahip olan banka, elliden fazla ülkede 51.782 çalışanıyla 16 milyon özel müşteriye ve bir milyondan fazla da kurumsal müşteriye hizmet veriyor.