Stopajdaki indirim devam edecek

Bankada Türk Lirası parası olanlara yönelik olarak teşvik edici adımlar devam ediyor. Türk Lirası mevduatlardaki stopajda indirim süresi 2 ay daha uzatıldı.

Stopajdaki indirim devam edecek
Stopajdaki indirim devam edecek
GİRİŞ 01.04.2021 08:27 GÜNCELLEME 01.04.2021 08:27
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türk Lirası olarak bankaya yatırılan mevduatların artırılması ve teşvik edilmesi için geçtiğimiz Ekim ayında devreye giren ve 31 Mart 2021'e kadar uzatılan Türk Lirası mevduata stopaj avantajı 31 Mayıs 2021'e kadar uzatıldı.
 

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2021 yılı büyüme tahminini yükseltti!


RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre stopaj vergisi avantajı 2 ay daha sürecek.

Buna göre, Ekim 2020’de getirilen ve 6 ay uygulanan düzenlemeye göre TL mevduatlarda vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar vadeli  hesaplarda yüzde 15 olan oran yüzde 5’e, 1 yıla kadar vadeli  hesaplarda yüzde 12 olan oran yüzde 3’e, 1 yıldan uzun vadeli  hesaplarda yüzde 10 olan stopaj oranı yüzde 0’a çekilmişti. Bu durum iki ay daha devam edecek.

YORUMLAR 13
  • KasımpaşaLı 3 yıl önce Şikayet Et
    iki ay sonra piyasa düzeleçekmi...? TL deger kayıp DOLAR ve EURO karşında güçlençekmi ne olaçak peki....?
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    paramizi TL de korumaya direniyoruz.Fakat karilim bankasi artik fazla kazanc vermiyor.eger zamaninda otomobil alsalardi biraz kazanabilirdik.sattigimiz evin parasi eridi.Fakat ne olursa olsun dolara karsiyiz.Belkide parayi cekip kendimiz bir ticaret yapma yoluna gidebiliriz fakat ticaret yapmak da tecrube ister .
    Cevapla
  • Hıdır 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH dan faize karşıyız
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Altını yatır dediler yatırdık. Arkasından altı ay geçmesi vergi kesmeye başladılar.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    ve zengin kesim nasılsa oturduğum yerden para kazanıyorum yatırıma ne gerek var diyorsa bunlar yetimin hakkını yediklerini ve bu vatana hainlik yaptıklarının farkında mı aslında bu doları çıkartan zihniyeti işbirliği yapan zengin zühpeler var çünkü başka türlü bu devleti düşüremedik ekonomiyle vuralım tabi biden NE DEDİ TAYİBİ DÜŞÜRMEK İÇİN MUHALEFETLE İŞ BİRLİĞİ YAPA CAM DEDİ ŞİMDİ HAİN BELLİ BİZİ SURİYE IRAK LİBYA GİBİ DURUMA DÜŞÜRECEKLER VE ZENGİNLER KAZANACAK GARİBAN AÇ ırak libya NASIL KARILARINA EŞLERİNE ANALARINA ABD ASKERİ TECAVÜZ ETTİYSE SIRA DEMEK ZENGİNLE GARİBANI AYIRT EDECEKLER BUNU UNUTMAYIN ÇİBANIN BAŞI CHP Lİ KILIÇ TARDIR UYAN ARTIK TÜRKİYE TÜRK VE MÜSLÜMAN MİLLETİ
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç ne ne yapalım onu yaz zenginlerimi kescez ne yapcaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle