Türkiye’nin ilk akıllı tarım kampı Osmaniye’de gerçekleşti

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Osmaniye Aslantaş Doğa Kampı alanında, Tarım Kredi Kooperatifleri teknoloji iştiraki TARNET’in bir markası olan ATA (Akıllı Tarım Atölyeleri) eğitmenleri ve uzmanları tarafından ‘’Akıllı Tarım Kampı’’ gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk akıllı tarım kampı Osmaniye’de gerçekleşti
Türkiye’nin ilk akıllı tarım kampı Osmaniye’de gerçekleşti
GİRİŞ 31.03.2021 16:14 GÜNCELLEME 31.03.2021 16:14

3 gün süren teorik ve pratik eğitimlerde, pandemi kurallarına uygun programlanarak, kodlama ve tarım teknolojileri, hassas tarım uygulamaları, Ziha (zirai insansız hava aracı) etkinlikleri ve uzay-tarım ilişkili astronomi eğitimleri verildi.

Kamp ile ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı kamp yetkilileri, gençlerin tarıma ilgisini artırmanın çok önemli olduğu hedefi ile, genç nüfusun köyde yatırım yapmasını ve tarımsal nüfusun gençleşmesini sağlamak için; birçok alanda gençlere imkanlar sunduklarını ifade ederek; Akıllı Tarım Kampı’nın devamı gelecek dönemde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı bir gençlik kampında sürdürebilir yapıda programlanma çalışmalarının devam ettiğini, ifade ettiler.

TARNET işbirliği ile, ATA (Akıllı Tarım Atölyeleri) organizatörlüğünde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen kampa bölgenin dört bir yanından gelen 60 genç katıldı.

Tarımda Milli Teknoloji Hamlesinin En Önemli Ayağı Gençler

Gençlere yakın geleceğin başlıca gelişim alanlarından olan tarım teknolojilerini anlatan TARNET Genel Müdürü Huzeyfe YILMAZ, tarımın gelişmesinin bir ülkenin ilerlemesi, dönüşümü için en önemli meselelerden biri olduğunu, devletimizin başlatmış olduğu mili teknoloji hamlesi kapsamında önemli bir yere sahip olan tarımın, geleneksel yöntemleri teknolojik atılımlar ile ivmelendirmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi

Hayal Et, Tasarla, Üret

Hayal etmek, tasarlamak ve üretmek için yola çıkan, gençlik kampı katılımcılarından Osmaniye Bahçe İlçesi’nden gelen Lise 1. Sınıf öğrencisi olan İbrahim ise; bizlere güvenen eğitmenlerimiz ve abilerimiz ile birlikte hayatında ilk kez drone uçurduğu için çok mutlu olduğunu ve tarımı çok sevdiğini söyledi. Diğer bir katılımcı Lise 2. Sınıf öğrencisi Ahmet ise, Jupiteri görmek ve doğa olaylarının tarıma etkisini gözlemlemek için kampın her günü saat 05:30’da kalkarak uzayı gözlemlerken çok heyecanlandığını belirtti.

‘Hepimizin Rüyası’

ATA Koordinatörü S.Furkan ÖZDEMİR ise, şunları söyledi; “Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu kampta gençlerimizle birlikle hayal kurduk. Biz inanıyoruz ki tarımın gelecekteki değerini çocuklarımıza iyi anlatabilirsek, geleceğin tarımını onlar kendileri inşa edecekler. Bugün burada elini bilinçli olarak toprağa değen bir gencimiz yarın milli tarım teknolojileri geliştirecek. Bu kampla birlikte kırsaldan katılan gençlerimize gelecek sizin topraklarınızda derken, şehirden gelen gençlerimize geleceğin teknolojisi ve fırsatları burada dedik. 3 gün içerisinde bile bunun yansımalarını gördüğümüz için çok mutluyuz’’ dedi.

Tematik kampların sayısının artması nitelikli gençlerin yetişmesine katkı sağlayacak.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimiz ile Akıllı Tarım Kamp’ları gibi tematik kampların artmasının önemine değinerek, bu alanda faaliyetlerin devam edeceğini belirttiler.

Kamp sonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TARNET’in ana paydaşı olduğu Teknofest 2021’de buluşmak üzere gençler ailelerine teslim edildi.