Ramazan kolileri yüzde 35 zamlandı

Ramazan ayına sayılı günler kala perakende sektörü hazırlıklara başlayarak Ramazan erzak kolilerini hazırladı ama fiyatlarda yüzde 35 zam var.

Ramazan kolileri yüzde 35 zamlandı
Ramazan kolileri yüzde 35 zamlandı
GİRİŞ 31.03.2021 10:05 GÜNCELLEME 31.03.2021 10:06
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Ramazan erzak kolileri bu yıl, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 35 zamlı. Geçen yıl en ucuzu 13 üründen oluşan ve 44.90 liraya tüketiciye sunulan Ramazan kolisi bu yıl aynı ürünlerle 59.90 liraya satılıyor. Son yıllarda çeklerin yükselişte olduğunu belirten sektör temsilcileri, bu yıl da çeklerin öne çıkmasını bekliyor.

FİYATLAR YÜZDE 35 ZAMLANDI

Ramazan erzak kolilerinde birçok ürün yer alırken, her bütçeye uygun seçenekler bulunuyor. 2018 yılında 25 ila 105 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan Ramazan erzak kolileri, 2019 yılında 37 ila 124 lira, 2020 yılında ise 45 ila 150 lira arasında satılmıştı.

Bu yıl erzak kolilerinin fiyat aralığı 60 liradan başlayıp 190 lirayı buluyor. Ramazan erzak kolilerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin istedikleri ürünü alabileceği hediye çekleri ise her bütçeye uygun doldurulabiliyor ve tutar 500 liraya kadar çıkıyor.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, marketlerin Ramazan erzak kolileri için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Son yıllarda erzak kolilerinin yanı sıra çeklerde yükseliş olduğunu belirten Düzgün, “Bu yıl yine çeklerin öne çıkmasını bekliyoruz. Fakat erzak kolileri de Ramazan’ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ramazan’ın başlamasına birkaç gün kala bu durum daha da netleşir” diye konuştu.

Çeklerin erzak kolilerine göre avantajının olduğunu kaydeden Düzgün, “Çeklerle birlikte ihtiyaç sahipleri istediği ürünü satın alabiliyor. En azından mutfağında eksik ne varsa onu tercih ediyor. Erzak kolileri biraz daha genel gıdaya yönelik yapılıyor. Erzak kolileriyle evde ihtiyaç olmayan ürünler gönderilmiş olabiliyor. Ama çekte bu ihtimal olmuyor” dedi.

Düzgün, gıda fiyatlarındaki artışla erzak kolilerinin fiyatlarında da geçen yıla göre artış olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 44
  • MaDMaX 3 yıl önce Şikayet Et
    Ramazanda % 300 zam yaptıkları oldu, 35 hiç bişey. fırsatçılığın şeytani kitabını yazıyor tüccar esnafımız. bunlar nasıl hesap verecek acaba !
    Cevapla
  • Malatya 44 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi biz yapıyoruz kimse kimseyi suçlamasın satan biz alan biz bu vicdan meselesi herkes kesesini doldurur kimse kimseyi düşünmez haldeyiz devletimiz aslında temel gıda maddelerini gramaj ve fiyat olarak sabitlemeli ve karaborsacılara fırsat vermemelidir. Para için ne işler yapıyorlar vicdansızlar.ALLAH TAN korkun gramaj ve fiyat hırsızları.!
    Cevapla
  • Neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Almayalım adı üstünde ramazan biraz az yiyelim ellerinde patlasın
    Cevapla
  • URFA 63 3 yıl önce Şikayet Et
    Her sene aynı dava halk kazıklanır ramazan biter sonra devlet açıklama yapar derki haksız kazanç yapanlara cezai işlem yapılacak der enayi yerine düşeriz hiç bir önlem alınmıyor bu adi sahtekarlara
    Cevapla
  • Hiç bir 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kendi yapacak gıda işini özel sektör yapmasın demiyorum da devletin avm’leri Pazar’ları online satışı direk satıcısının kendisi olduğu bir sistem kurulmalı piyasa yoksa kafasına göre tekelleşip hükümet aleyhine failiyetler gösteriyor yerel seçimlerde soğan ve patates patlıcan ne olmuştu Pazar unutmayalım devlet tanzim satış yapmıştı bu geçici bir önlem ama aynı taktiği yine uygulayacak muhalefet biz ne önlem aldık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle