Dünya ekonomisinin sonunu getirmeye hazırlanıyorlar! Kritik tarih 2026
NASA'nın üzerindeki değerli madenleri çıkarmak istediği asteroidin ekonomik değeri 10 bin katrilyon dolar ama bu ekonomilerinin sonunu getirebilir.
- Bazı uzmanlara göre modern endüstrinin ana elementleri olan antimoni, bakır, kalay, çinko, gümüş, kurşun ve altın gibi rezervler gelişmekte olan ülkelerin artan tüketimine paralel olarak 50-60 yıl içerisinde dünya üzerinde tükenmiş olacak.
- Bilim insanlarına göre; Aslında altın, kobalt, demir, manganez, molibden, nikel, osmiyum, paladyum, platin, renyum, rodyum, ruthenyum ve tungsten gibi ekonomik ve teknolojik gelişimde önemli yer tutan ve yer kabuğundan çıkarılan elementler, dünyaya çarpan asteroit yağmurları ile gelmiş ve yer kabuğunun soğumasıyla oluşmuşlardır.
- Dünya kaynakları ardından gözler uzaya çevrildi ve uzay madenciliğinde 2014 yılında bir ilk yaşandı. Philae, 12 Kasım 2014 tarihinde 67P/Churyumov–Gerasimenko kuyrukluyıldızına inerek bir kuyrukluyıldıza inen ilk uzay aracı oldu ve uzay madenciliğinde en büyük adımı atmış oldu.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) bir sonraki hamlesi dünya ekonomisinin çökmesi anlamına gelebilir. Zira NASA uzay madenciliği için önemli bir adım attı.
NASA, 10 kentilyon dolar değer biçilen 16 Psyche asteroitine gitmek için geri sayıma başladı. Keşif sondasının son montajına başlandı. Sondanın 2026'da hedefine ulaşması bekleniyor.
200 KİLOMETRE GENİŞLİĞİNDE
NASA'nın bu adımı dünya ekonomisini yerle bir edebilir. Zira 10 kentilyon (10 bin katrilyon) dolar değerindeki 200 kilometre genişliğindeki asteroid dünya ekonomisinin tamamında daha değerli.
KÜRESEL EKONOMİDEN DAHA DEĞERLİ
Gezegenimizin küresel ekonomisinin toplam değeri ise sadece yaklaşık 75 trilyon dolar.
Söz konusu göktaşına gömülü demir, nikel, altın, platin, bakır, kobalt, iridyum, redyum gibi değerli madenler bulunuyor.
DÜNYA'YA NASIL GETİRİLECEK?
Asteroide bir uzay aracı göndermek isteyen NASA henüz buradaki değerli maddeleri gezegenimize nasıl getireceğini bilmiyor.
Uzay madenciliği bu yüzyılın en büyük iş kolu olarak görülüyor. Jüpiter ve Mars'ın arasında yer alan asteroide yer alan maddeleri şu an için gezegenimize getirilmesi oldukça maliyetli.
Ancak gelişen teknoloji ile uzay seyahatlerinin maliyetinin düşmesi ve uzay madenciliğinin de yaygınlaşması bekleniyor.
İLK BAŞARI JAPONYA'DAN
Bugüne kadar bir gök taşından Dünya’ya sadece bir kez materyal getirilebildi. Japonya Uzay Ajansı’nın Hayabusa uzay aracı, 2010 yılında 25143 Itokawa asteroidinden Dünya’ya birkaç parça toz ulaştırabilmişti.
Bilim insanları, materyal taşınması kolaylaştırmak için asteroitleri solar-elektrik iyon motorlarıyla Dünya’ya yaklaştırmayı düşünüyor.
Bu yöntemle gök taşlarının bir kaya topluluğu olarak yörüngede toplanması ve bir nevi ikinci bir Ay oluşturulması olası planlar arasında.
-
temel 3 yıl önce Şikayet Ether seferinde on gr getirirsin bir sorun olmaz ise kiyamet kopar iken biter sorun bir uzay kaldi maf etmedikleri dunya da madenleri maf etmek yerine butun firmalara kaliteli sey yap dersin beyaz esya araba daha uzun gider bu sefer o madde az kullanirsin bir beyaz esya bes yil gitmez ise madde mi dayanir eski tv yirmi yil gider iken bu zaman bir tv uc yada bes yil zor gidiyor eski zaman teknoloji daha mi iyi iid yada hilesiz mi idi benzeri bir suru ørnek yada cep iki yil gitmez mi buna ne kaynak ne ham madde yeter sorun burdaBeğen
-
İslam Birliği 3 yıl önce Şikayet EtAstereoidleri yakında sahiplenir bunlar, 1400 sene önce Kuranı Kerimde demirin gökten indirildiği yazıyor zaten bunlar yenimi keşfetmiş. Müslümanlar olarak kitabımızın izinden gitseydik şimdi biz çoktan o teknolojilere ulaşmıştık.Beğen Toplam 3 beğeni
-
milliyerli 3 yıl önce Şikayet Etamma atıyorlarBeğen Toplam 1 beğeni
-
usta 3 yıl önce Şikayet Ettürkiyede hepsi var. bizi bölüşemediler bizi sona sakladılar bizde ümüklerine durursak keyfe bakBeğen Toplam 1 beğeni
-
Konuk 3 yıl önce Şikayet Etİnsanlar ac gözlülügünden dolayı dunyayi somurdu sıra uzaya geldi.Allah islah etsin.Beğen Toplam 1 beğeni