Ukrayna'dan Türk İHA'larıyla gövde gösterisi!

Ukrayna, Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 tipi insansız hava araçlarını (İHA) Karadeniz üzerinde test etti.

Ukrayna'dan Türk İHA'larıyla gövde gösterisi!
Ukrayna'dan Türk İHA'larıyla gövde gösterisi!
GİRİŞ 28.03.2021 00:14 GÜNCELLEME 28.03.2021 00:15
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 tipi insansız hava araçlarını (İHA) Karadeniz üzerinde test ettiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Bayraktar TB2’yi Karadeniz’e kıyısı olan Herson şehri kıyılarında test ettiği belirtilerek, "İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2, Karadeniz’de bulunan Tendrovskaya Kosa adası yakınlarında manevra eğitimi görevlerini gerçekleştirdi" ifadelerine yer verildi.

AZAK DENİZİ'NDE GÜVENLİĞİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 14 Aralık 2020'de Ukrayna ordusu için korvet gemileri ve İHA üretimi konusunda Türkiye ile bir anlaşma imzaladığını duyurmuştu. Bir süredir Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını kullanan Ukrayna, bunlara yenilerini eklemeyi amaçlıyor.

Ukrayna, söz konusu anlaşmalarla Karadeniz ve Azak Denizi'nde güvenliğin artırılması için donanmasını güçlendirmeyi hedefliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukranya da Rusya'da durduğu yerde dursun,savaş her iki ülkenin yararına olmaz. Bosbosa insan kiyimina girmesinler. Bu savaşın galibi kesinlikle Amerka olur.Cunku uzaktan seyirci olur.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana Türkiyem.Müslüman Türk sistemlerini semalarda görmek mutlu ediyor bizi.
    Cevapla
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık Rusyanin yakınlarinda gök yüzünde ebabil kuşları gibi gelip gelip giderler.Rusya Karabağ savaşında sihaların ne denli vurucu bir güç olduğunu gördü. Şimdi kara kara düşünüyorlar.adeta uykuları kaçtı..
    Cevapla
  • Asker 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynaya ucuz verilsin rusları sıkıştırmak için iyi fırsat ayrıca ukrayna ılımlı insanlarla dolu kendi halinde devlet dist edinelim teknoloji transferi yapalım karşılıklı rysları kafkasyada boğlım abd liler onların yanında zalim bile sayılma hesab edin işte .
    Cevapla
  • Hans 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun diyelim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle