Bursa'nın en büyük projesi izlenme rekoru kırıyor

Bursa'nın şu anki en büyük projesi olan Osmangazi Meydanı inşaatı, tüm hızıyla yükselirken, insanların inşaata olan merak ve ilgisi de gün geçtikçe artıyor.

Bursa'nın en büyük projesi izlenme rekoru kırıyor
Bursa'nın en büyük projesi izlenme rekoru kırıyor
GİRİŞ 27.03.2021 23:51 GÜNCELLEME 27.03.2021 23:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Osmangazi Belediyesi tarafından şehrin merkezinde 150 milyon lira bedel ödenerek kamulaştırılan 100'den fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen 40 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Osmangazi Meydan Projesi, yükselmeye devam ediyor. Koronavirüse karşı önlemlerin üst seviyede tutularak yürütülen inşaat çalışmalarında büyük yol kat edildi. Meydanın altına inşa edilecek 2 bin araçlık 4 katlı otopark için 24 metre derinliğe kadar temel kazıldı ve meydanın etrafına 632 fore kazık dikildi. Yaklaşık 1 yıl süren hafriyat çalışmalarının ardından beton dökme işlemlerinin de tamamlandığı meydan inşaatında, kaba inşaatın ise yüzde 30'u tamamlandı. 2 bin araçlık otoparkıyla şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı, bünyesinde yer alacak olan sosyal ve kültürel tesisleri, millet kıraathanesi, aktivite alanları ile de Bursa'nın yeni marka değeri olacak.



İZLENME REKORLARI KIRIYOR

Bursa'nın en büyük meydanı için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, insanların şehrin merkezinde yükselen bu dev projeye olan ilgisi de her geçen gün artıyor. Meydan inşaatındaki son durumu merak eden vatandaşlar, Osmangazi Belediyesi'nin televizyon görseli şeklinde yaptığı 'Şantiye İzleme' penceresinden bakarak, şantiyedeki vinç ve iş makinelerinin çalışmalarını takip ediyor. Her gün binlerce kişinin durup baktığı Osmangazi Meydanı projesi, henüz inşaat aşamasında izlenme rekorları kırıyor.



 

"VATANDAŞLARIN PROJEYİ SAHİPLENDİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Meydanı inşaatının bu kadar ilgi görmesi, bizim için önemli. Bu vatandaşlarımızın projeyi sahiplendiğini gösteriyor. Vatandaşlarımız Şantiye İzleme penceresinden bakarak, inşaatın geldiği son noktayı izliyor. Biliyorum ki, kentin yeni cazibe merkezi olacak olan Osmangazi Meydanı'na biran önce kavuşmak istiyorlar. Vatandaşlarımız merak etmesinler, çalışmalarımız, kar, kış, yağmur, çamur demeden sürüyor. İnşaat çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

 

YORUMLAR 5
  • Gemlikli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar önce yapımına Bursa büyükşehir belediyesi tarafından başlanan ancak şuan bir çivi dahi çakılmayan Gemlik termal tesislerini de yapsalar ya. Vatandaşa hizmet edin ya hu.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce komple yalan elindeki veri ne gunde 100 200 kisi gecmez
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre dünyada seyahat etmeyi, doğayı etrafı seyretmeyi en çok seven millet Türklerdir. Bursa'ya bu muhteşem proje hayırlı mübarek olsun inşaAllah. Rabbim cc her nimetin, güzelliklerin kıymetini bilenlerden eyle bizleri Ya Rab cc.
    Cevapla
  • Tuğlu... 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın boş vakti çok desene sen şuna...
    Cevapla
  • aglot 3 yıl önce Şikayet Et
    orda olsan sende izlerdin kesin.
    Cevapla