Son dakika haberi: Yemeksepeti hack’lendi

Yemek teslimat uygulaması Yemeksepeti'nin siber saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Son dakika haberi: Yemeksepeti hack’lendi
Son dakika haberi: Yemeksepeti hack’lendi
GİRİŞ 27.03.2021 15:54 GÜNCELLEME 27.03.2021 16:08
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

2001 yılında kurulan ve 70 ilde, 35 binin üzerinde üye restoran ile 19 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren online yemek siparişi platformu Yemeksepeti hack’lendi.

KULLANICI HESAP BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Şirketten yapılan açıklamada, "25.03.2021 sabah saatlerinde tespit ettiğimiz üzere, Yemeksepeti kullanıcı veri tabanı, kimliği tespit edilemeyen siber korsan ya da korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali yaşadı. Yemeksepeti kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmı korsanlar tarafından ele geçirildi" denildi.

FİNANSAL BİLGİLERE ULAŞILMIYOR

Açıklamada, finansal bilgilere erişilmediği kaydedilerek, kredi kartı bilgileri dahil olmak üzere hiçbir finansal bilgiye ya da şifreye erişilmediği, aynı şekilde bağlı bulunan Facebook ve Apple hesaplarına dair bir ihlalin de söz konusu olmadığı vurgulandı.

Ele geçirilen bilgilerin, ad-soyad, doğum tarihi, kayıtlı telefon numarası ve e-posta adresleri, adres bilgileri, açık olarak görülemeyen SHA-256 Algoritması ile maskelenmiş giriş şifrelerinin olduğu bildirildi.

KREDİ KARTI BİLGİLERİ DE ÇALINDI MI?

Yemeksepeti'nden yapılan açıklamada; "Kredi kartı bilgileri MasterCard altyapısı ile korumalı olarak Yemeksepeti veri tabanları dışında ve tamamen güvenli olarak saklanmaktadır. MasterCard tarafında bu konuyla ilişkili herhangi bir güvenlik sorunu söz konusu değildir. Kullanıcılarımız kredi kartlarını gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilir" açıklaması yapıldı.

 

YORUMLAR 20
  • irfanettin 3 yıl önce Şikayet Et
    bu işin içinde bi dümen var. demedi deme İbrahim.
    Cevapla
  • HACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz yediğimiz yemeğin ücretini kapıda ödüyoruz. Sağolsun lokantalarımız ne istersek eve kadar getiriyor yediğimizin ne olduğunu biliyoruz hemde mahalle esnafımızı destekliyoruz.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerede vatan millet düşmanı var onu destekliyor bunun sahibi. İyi olmuş,olan yine masum sipariş verenlere olacak. Ama onlarda iyi araştırsınlar. Belki de sahibinin de parmağı vardır.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Secimde imamoglucu degilmiydi yemekkovasi
    Cevapla
  • yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi halt karıştırmıştır yine işlerini yapsınlar kimse onların işine karışmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle