Türk-İş'ten kısa çalışma ödeneği talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Nisan itibarıyla sona erecek kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam ettirilmesini istedi.

Türk-İş'ten kısa çalışma ödeneği talebi!
Türk-İş'ten kısa çalışma ödeneği talebi!
GİRİŞ 27.03.2021 11:26 GÜNCELLEME 27.03.2021 11:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Atalay, AA muhabirine, Kovid-19 salgınının ortaya çıktığı süreçte istihdamın korunması amacıyla birçok destek ve düzenlemeyi içeren "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketinin devreye alındığını anımsattı.

Geçen yıl mart ayında açıklanan paket kapsamında kısa çalışma uygulamasının da etkin olarak kullandırıldığını belirten Atalay, aradan geçen 1 yıllık süreçte kısa çalışma ödeneğinden 3,7 milyondan fazla çalışanın yararlandığını vurguladı.

"İSTİHDAMI KORUYUCU TEDBİRLER DEVAM ETMELİ"

Salgın sürecinde işçi ve işverene fayda sağlayan kısa çalışma ödeneğinin 1 Nisan itibarıyla sona ereceğine dikkati çeken Atalay, şunları kaydetti:

"Salgının yıkıcı etkisinin hissedildiği, vaka sayısının arttığı bu dönemde istihdamı koruyucu tedbirlere devam edilmeli. Salgının sağlık başta olmak üzere ekonomik ve sosyal alanda yol açtığı tahribatın giderilmesi fedakarca çalışan işçilerin emeğiyle mümkündür. Bu doğrultuda, kısa çalışma ödeneğinin ekonomik ve sosyal şartlar iyileşene kadar sürdürülmesini talep ediyoruz. Bunun yanında, yararlanma şartları kolaylaştırılıp, ödenek tutarının da yükseltilmesi olumlu bir yaklaşım olacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün sendikaların bunu ekranlarda dile getirmelerini işçiler olarak istiyoruz.asgeri ücrette dediğiniz olmadı en azından kısa çalışma ödeneğinde işçiler mağdur edilmesin.
    Cevapla
  • BAŞKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok arkadaş kısa çalışmadan patronlar kazanıyor.Işçi yine sefillik çeksin.Herşeyi kesiyorlar.çıplak maaş kalıyor.oda asgari ücret.işveren üretimi sürdüremiyorsa kapatsın firmasını işçiyede eziyet etmesinler.Sözde zam aldık ocak ayında ama gel gör eski maaştanda az alıyoruz.Birde zam pazarlığı yapıldı bir ay boyunca.Kısa çalışma işveteni değil işçiyi kapsamalı arkadaş
    Cevapla
  • dai 3 yıl önce Şikayet Et
    eğitim sektöründeyim hem işimizi açmamıza izin verilmiyor hem destek kesiliyor ne yapacağız açmı kalalım
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısa çalışma ödeneği kaldırılıyor ama ücretsiz izne çıkarmak serbest, nasıl olucak bu iş arkadaş ALLAH aşkına, siğorta devam ediyor diye başka yerde çalışmak da mümkün değil, napıcaz biz duvarlarımı kemiricez nolucak böyle ya.
    Cevapla