Ünlü sosyal güvenlik uzmanı Doç. Dr. Resul Kurt BloombergHT'ye veda etti. Programın sonunda ayrılık bilgisini paylaşan Kurt'la uzun zamandır birlikte program yaptığı Barış Esen ve Dr. Nedim Türkmen arasında duygulandıran anlar yaşandı.

Resul Kurt AK Parti KYK listesinde

Kurt'un 2 gün önce AK Parti'nin 75 kişilik MKYK listesinde yer aldığı açıklanmıştı.

Sosyal güvenlik ve çalışma hayatına ilişkin çok sayıda kitabı, araştırması ve makalesi olan Doç. Dr. Resul Kurt'un, özellikle sosyal güvenlik, istihdam, işsizliğin azaltılması, iş ortamının iyileştirilmesi, çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümü, sosyal politikalar konularında çalışmalar yapması bekleniyor.

DOÇ. DR. RESUL KURT KİMDİR?

Öğretim Üyesi, Sosyal Güvenlik Uzmanı, SGK E. Başmüfettişi, Gazeteci/Yazar
Adıyaman’da 1971 yılında doğdu.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde 1992 yılında lisans eğitimini, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Sosyal Sigortacılık Programı’nda ise 1999 yılında yüksek lisansını “Sosyal Sigortalarda Denetim ve Özel Bir Denetim Yöntemi Olarak Asgari İşçilik Uygulaması” konulu teziyle tamamladı.

Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk (Vergi Hukuku) Programı’nda 2010 yılında “Vergi Hukuku Açısından Hizmet Akdi” konulu teziyle tamamlayan Resul Kurt, 2017 yılında İstinye Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak akademik kadroda göreve başlayarak 2018 yılında Sosyal Politika alanında Doçentliğini aldı.

Çalışma hayatına 1995 yılında, SSK Genel Müdürlüğü Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. Üç yıllık Müfettiş Yardımcılığı dönemini müteakip yeterlik sınavında başarılı olarak 1998 yılında Sigorta Müfettişliğine atandı. SSK Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığında Sigorta Müfettişi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında Müfettiş, Başmüfettiş ve Başkan Danışmanı görevlerinde bulundu. 

Kurucu Ortağı olduğu danışmanlık ve iş güvenliği şirketi ile sosyal güvenlik, iş sağlığı ve güvenliği, insan kaynakları ve çalışma hayatı konularında danışmanlık hizmetleri vermektedir. 
Marmara Üniversitesi SMYO ve BSYO’nda, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde ders verdi. 

Aynı zamanda iş güvenliği uzmanı olup İş Sağlığı ve Güvenliği alanında çok sayıda çalışması bulunmaktadır. 

Bir çok sivil toplum örgütünde üyelik ve yöneticilikler yapmıştır. Türkiye Ragbi Federasyonu Başkan Vekilliği, İstanbul Siyasal Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı, TÜRES ve Çeşitli İnsani Yardım Kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği ve insani yardım gönüllüsü olarak görev yaptı. 

Uzmanlık alanları, Sosyal Güvenlik, Emeklilik, Çalışma Hayatı, İş Hukuku, İşsizlik, İstihdam, Engelli Hakları, Sosyal Politika, İş Sağlığı ve Güvenliği, İşçi ve İşveren İlişkileri, Vergi, Muhasebe ve Denetim konuları olup, çok sayıda ulusal ve uluslararası sempozyumda tebliğler sundu, bir çok ilde seminer ve konferanslara konuşmacı olarak katıldı. 
Yayınlanmış 25 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Ulusal 2 gazetede köşe yazarlığı ve çeşitli TV programlarında yorumculuk yapmaktadır. 
Evli 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Çalışma Alanları: Sosyal Güvenlik, Emeklilik, Çalışma Ekonomisi, İş Hukuku, Vergi Hukuku, İş Sağlığı ve Güvenliği, İnsan Kaynakları, İşsizlik, İstihdam, Teşvikler, Engelli Hakları, Endüstri 4.0

Yorumlar 2 Yorum Var
  • ercan BERK 28.03.2021 08:03
    emeklilikte yaşa takılamları herhalda orada gundeme getitir inşallah
  • Adil 27.03.2021 07:44
    artık emeklilikte aylık bağlama oranını orada anlatır