TBB Başkanı Aydın: Bankacılıkta kaynak sorunu yok

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, bankacılık sektörünün güncel durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaynak bulma sorunu yaşamadıklarını bildirdi.

TBB Başkanı Aydın: Bankacılıkta kaynak sorunu yok
TBB Başkanı Aydın: Bankacılıkta kaynak sorunu yok
GİRİŞ 25.03.2021 11:31 GÜNCELLEME 25.03.2021 13:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuştu. Bankaların yurt dışından kaynak bulma konusunda sorun yaşamadığını söyleyen Aydın, "Bu konudaki yetkinliğimizi şimdiye kadar iyi yönettik, bundan sonra da bunda sorun olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Bankacılık sektörü özkaynaklarının 2010'da 100 milyar dolar olduğunu dile getiren Aydın, "Bugün 80 milyar dolar... Özkaynakların ve sermayenin güçlendirilmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Bankacılık sektörünün ülke büyümesinden daha hızlı büyüdüğünü bildiren Aydın, toplam aktiflerin milli gelirlere oranının yüzde 120 olduğunu belirtti.

YORUMLAR 2
  • poyrazi 3 yıl önce Şikayet Et
    sn aydın ülkede statejik bir ürün üretiyoruz hammedemiz tamamen yerli ama 6 aydır banka banka dolaşıyoruz hepsi kaynağımız yok diyor
    Cevapla
  • Mülayim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bankaların işi tabiki iyi, hepsinin yabancı ortağı var, krediler dağılıyor, işler iyi olmaz mı, millet borç batağında, batan KOBİ'lerin hesabı yok...
    Cevapla