Bakan açıkladı! Elektrik üretimi yüzde 50 arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Güneşin elektrik üretimimizdeki payı 2002'de sıfırken bugün yüzde 3,7 oldu. Şubat 2020’den bugüne güneşten elektrik üretimi yüzde 50 arttı. Toplam kurulu gücümüzün yüzde 7,1’ini güneş oluşturuyor" açıklamasında bulundu.

Bakan açıkladı! Elektrik üretimi yüzde 50 arttı
Bakan açıkladı! Elektrik üretimi yüzde 50 arttı
GİRİŞ 23.03.2021 16:51 GÜNCELLEME 23.03.2021 17:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin güneş enerjisi kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez'in açıklamaları şöyle:

Güneşin elektrik üretimimizdeki payı 2002'de sıfırken bugün yüzde 3,7 oldu. Şubat 2020’den bugüne güneşten elektrik üretimi yüzde 50 arttı.

Şubat sonu itibarıyla güneşte kurulu gücümüz 6 bin 869 megavat oldu. Toplam kurulu gücümüzün yüzde 7,1’ini güneş oluşturuyor.

Avrupa'da bankaları zor günler bekliyor

YORUMLAR 8
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya yeter artık bırakın bu yenilenebilir enerjiyi falan Türkiye nin heykel ihtiyacını çözün siz. Heykelsizlikten aç açık kaldık .
    Cevapla
  • Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarım arazilerinin yerine binaların çatılarınia teşvik verin, kiremit yerine enerji uretilsin.. binaların çatıları özel firmalarada kiralanabilir.. milyonlarca m kare hazır alan
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke özellikle güney illerinde bunu imar planının içine zorunlu yapsalar. Ama batarya takviyeli olmalı. Bize elektrik gece lazım. Hemde yeni iş alanı açılır.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için beni 2 yıllığına ekonomiden tek sorumlu yap 10 seneye borç bitsin.boyke kendini bir halt sanan kim varsa hepsini it edeyim.cozum 1: 10 tane tanesi 10 milyar TL sermayeli şirket kurmak, gıda ilaç savunma yazılım savunma enerji vb çözüm 2 : her şehirde valilik onculugun o şehrin yapısına uygun ( coğrafi jepolitik vb ) dışardan ithal ettiğimiz ürünleri yerli üretecek fabrika kurmak 100 milyon TL lik boykece 81 adet dışardan aldığımız ürünu yerli imal ederiz. Bu ikisinden fayda nedir. 1 üretim artacak 2.ithallah azalacak para bize kalacak 3.istihdam artacak 4. Faiz düşecek 5.yabanci para ihtiyacı düşecek ve yabanci para değeri düşecek, yani 108 milyar TL ye bitecek
    Cevapla
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    faturalar da aynı oranda arttı...
    Cevapla
  • Kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyi de bakanım nedense fiyatlarda onun paralelinde artı sizce bu işte bir çelişki yokmu üretim artıyor fiyatta artıyor vatandaşa olan faydası ne onu anlatın???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle