Avrupa'da bankaları zor günler bekliyor

Avrupa Merkez Bankası Denetim Kurulu Başkanı Andrea Enria, Euro Bölgesi'nde kredilerin geri dönmeme ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğini açıkladı.

Avrupa'da bankaları zor günler bekliyor
Avrupa'da bankaları zor günler bekliyor
GİRİŞ 23.03.2021 15:25 GÜNCELLEME 23.03.2021 15:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Denetim Kurulu Başkanı Andrea Enria, Euro Bölgesi'ndeki finans kuruluşlarının kredi risklerine ve geri dönmeyen kredilerde (NPL) artışa hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi.

Enria, Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nin çevirim içi toplantısında yaptığı konuşmada, ECB’nin banka denetimleri için korona kriziyle ilgili kamu teşviklerinin sona erdikten sonra varlık kalitelerinde gözetlenecek etkilerin yakından araştırılması ve takip edilmesinin en öncelikli alan olduğunu belirtti.

Enria, ikinci öncelik alanın ise bankaların NPL’lerde gelecek artışa yeterince hazırlıklı bulunmalarının sağlanması olduğuna vurgu yaptı.
Bankaların üst yöneticilerini belirlemeden önce ECB’nin görüşünü almasını tavsiye eden Enria, banka içi yönetişimin, Avro Bölgesi'ndeki bankaların önündeki zorlukların üstesinden gelme yeteneklerinde önemli bir faktör olduğunu dile getirdi.

Enria, Kovid-19 salgınının, bankaların düşük karlılıklarından ve düşük piyasa değerlemelerinden kaynaklanan yapısal zayıflığı gidermelerini her zamankinden daha acil hale getirdiğinin de altını çizdi.

Analistler, Kovid-19 salgını ve ekonomik faaliyetler üzerindeki kısıtlamalar sürdükçe Avro Bölgesi’nde sorunlu kredilerin artmaya devam edeceği kanaatinde.

YORUMLAR 2
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde bankalara bir şey olmaz,korkmasınlar....1000 tl krediye sigorta ve masraflar çıktıktan sonra 850 tl ödeyip,bunun içinde 600 tl civarı faiz alan banka batarmı,aksine parasına para,malına mal katar.
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok zor ya napsın Avrupa bankaları, 5 milyar dolar borç veririz olmazmı.
    Cevapla