Bursa'dan geleceğe hazırlık! Elektrikli araçlar için yeni hamle

Türkiye’nin ilk yerli, milli ve elektrikli otomobiline ev sahipliği yapacak olan Bursa’nın Gemlik ilçesindeki fabrika alanında inşaat hızla devam ederken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de elektrikli araç şarj istasyonları ile ilgili altyapı çalışmalarına hız verdi.

Bursa'dan geleceğe hazırlık! Elektrikli araçlar için yeni hamle
Bursa'dan geleceğe hazırlık! Elektrikli araçlar için yeni hamle
GİRİŞ 22.03.2021 11:07 GÜNCELLEME 22.03.2021 11:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı İzleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından yayınlanan genelge ile Türkiye’de kullanılan elektrikli araç sayısının arttırılması hedeflenirken, halen yaklaşık 3 bin adet olan elektrikli araç sayısının da 2023 yılına kadar 10 bini bulması öngörülüyor. Bursa’nın Gemlik ilçesindeki üretim tesislerinde inşaatı hızla devam eden Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un da seni üretime geçmesiyle yılda 100 bin elektrikli aracın kullanıma katılması bekleniyor. Elektrikli araç kullanımının bu denli yaygınlaşacak olması elektrikli şarj istasyonlarına olan ihtiyacı da artıracak. Alt ve üst yapı yatırımlarıyla Bursa’yı geleceğe hazırlarken, teknolojik gelişmeleri de yakından takip eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, elektrikli otomobil kullanımının yaygınlaşmasına yönelik altyapı yatırımlarına da hız verdi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

YER TESPİTLERİ YAPILIYOR

Yerli, milli ve elektrikli otomobil üretiminin üssü olan Bursa’yı geleceğin teknolojisine hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı marifetiyle elektrikli araç kullanımına yönelik altyapı çalışmalarına başladı. İlgili firmalarla yapılan görüşmeler ve saha çalışmaları neticesinde kent merkezinde yaklaşık 25 ayrı noktada kurulması planlanan elektrikli araç şarj istasyonlarıyla ilgili yer tespiti çalışmaları yapıldı. Elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulması düşünülen noktalar seçilirken,  ana arterlere ve merkez bölgelere yakınlık,  vatandaşların şarj istasyonuna araçları ile kolay giriş-çıkış yapabilmesi, özellikle şehirlerarası seyahat eden vatandaşların araç bataryaları şarj edilirken dinlenebilecekleri ve yiyecek-içecek gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mekânların bulunması gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor.  Halen kent merkezinde 1300 elektrikli araç ve 800 elektrik motorlu bisikletin bulunduğu Bursa’da, şarj istasyonu sayısının artmasıyla önemli bir sorun ortadan kalkmış olacak.

DEĞİŞİME AYAK UYDURUYORUZ

Bursa’nın otomotiv endüstrisindeki tecrübesini elektrikli otomobil üretiminde de en iyi şekilde göstereceğini dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günümüzde kullanımı giderek artan elektrikli araçlara ilgili altyapı hazırlamaya başladıklarını söyledi. Geleceğin Bursa’sını inşa ederken, teknolojik değişim ve gelişeme de belediye olarak ayak uydurmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Aktaş, “Yerli ve milli otomobil sadece Bursa’mız için değil ülkemiz için bir gurur kaynağı olacak. Ancak Bursa olarak bu konuda da gerekli altyapıyı oluşturarak örnek olmak istiyoruz. Yakın gelecekte önemli bir ihtiyaç haline gelecek olan elektrik araç şarj istasyonları ile ilgili çalışmaları da bugünden başlatmış bulunuyoruz” dedi.

YORUMLAR 5
  • hidocan 3 yıl önce Şikayet Et
    bence cok yavas ilerliyor biraz daha hizli adimlar atilmasi lazim yoksa is sekteye ugrar, otomobil ciktinginda hazir olmasi lazim gelir yoksa insanlar almaz
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bi leptop 1 sene sonra ömrü tırt oluyor hade bilemedin 2 senede pili ,şimdi bu arabalar ilk şarjda tamam 2 şarjda tamam sonrasında verimli olcak mı sanmıyorum yahu leptop minicik böle avuc içi kadar bataryası var eskiden 4 saat giderdi pili gittikce düşdü düşdü en sonunda pilsiz şimdi direkt fişde yane demek isdediğim şu şimdi bu arabaya para verdin aldın kaç yıl batarya ömrü var batarya bitince ne kadar para vericeksin gün geçdikce hızda ranpada düşecek mi..bunlardan bahseden yok elektirikli araba reklam süper ama ..bence en iyisi suyla çalışan yapmak en iyisi bu !
    Cevapla
  • Bursa 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce şu Ankara İzmir yolunda trafik ışığı olmamasına rağmen belli noktalardaki trafik sıkışmasını çöz başkan.buralarda beklemelerde heryıl milyarlarca liralık yakıt heba oluyor.Ankara yolunun kestel bölgesindeki ışıkları kaldır bat çık yaparak.bak ışıklar olmadaydı son tır jazası bu kadar büyük olmazdı.larj şstasyonuda yaparsın sonra.
    Cevapla
  • mihenduzz 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiden ihale etmeseydiniz , daha ortada fol yok yumurta yok, ha ama çıksın ilk alacak olan benim , inşallah yapılır artık zira 15 senedir her sene yapıyoruz ama tık yok . 5 müteahhiti ihya etmek yerine devlet eliyle yapsaydık şimdiye aya gerçekten gidecek seviyeye gelirdik. Neyse her ay bürokrat , bakan değiştire değiştire sonunda belki liyakatli olan birine denk geliriz o zaman gideriz aya
    Cevapla
  • Evet 3 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel çalışma
    Cevapla