Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan ilk açıklama geldi! Dikkat çeken mesaj

Son dakika haberi: Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan ilk açıklama geldi. Kavcıoğlu, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir." dedi.

Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan ilk açıklama geldi! Dikkat çeken mesaj
Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan ilk açıklama geldi! Dikkat çeken mesaj
GİRİŞ 21.03.2021 12:34 GÜNCELLEME 21.03.2021 12:44
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış
  • Merkez Bankası'nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. Kavcıoğlu, ilk mesajında  enflasyonda kalıcı düşüş için ara politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanılacağı mesajını veridi.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir.

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan son dakika enflasyon açıklaması

Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır."

Öte yandan Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu göreve gelmesinin hemen ardından durum değerlendirmesi yapmak üzere bugün akşam üstü banka genel müdürleri ile bir toplantı yapacak.

Kavcıoğlu: Kaybeden hep ülkemiz oldu

Reuters tarafından konuya yakın iki bankacılık kaynağından alınan bilgiye göre toplantının bugün saat 16.00 sıralarında olması bekleniyor.

YORUMLAR 80
  • Rasim yıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar alırsan parayı TL saklamazsan bu ülkeye verdiğin zarar kul hakkıdır adamin bir milyon TL’si var dolar alır ülkeye zarar verir iş adami parasını dolar tutar veya faize yatırır herkes cepini düşünür gariban halki düşünen yok olan öleçeğiz ahirette bu hakları nasıl ödeyeçeksiniz
    Cevapla
  • Enver 3 yıl önce Şikayet Et
    Cari açığın azaltılması gerektiğini düşünüyorum. Gurbetçilere bir defaya mahsus satmama kararıyla dışardan bir araba çıkartma hakkı verin ,karşılığında merkez bankasına 25.000 Euro iki yıllığına faizsiz Döviz yatırsın artı çıkaracağı arabaya 5.000 Euro gümrük vergisi alınsın bakalım merkez bankası döviz girişi nasıl yükselecek..Yoksa devlet dışardan kredi almak zorunda kalabilir çünkü korona veba illeti dünya ekonomisini perişan etti.
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi okumadan anlaşılmaz üretim yoksa hiç bir şey yoktur paranın değeri yoktur en büyük örnek 1 yıl önce 200 bin TL ye lüks sekment araç alırken şuan o para ya araba yok yada cuma alışverişini geçen sene 400 TL ye (5 kişilik aile) bu sene 800 TL ye ev eksiği tam bile alınmıyor elektrik Faturası geçen sene 400 ortalama öderken bu sene 700 en az Ödüyoruz hadi kolay gelsin herkese.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankasi başkanliği kolay faizi artir gitsin
    Cevapla
  • Adilci 3 yıl önce Şikayet Et
    Dalgalı kur rejimi askıya alınıyor, sabit kur geliyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle