Elektrikli traktörde hedef ihracat

ZY Elektrikli Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, elektrikli traktör için ihracat çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Başta kardeş ülkeler olmak üzere temaslarımız devam ediyor." dedi.

Elektrikli traktörde hedef ihracat
Elektrikli traktörde hedef ihracat
GİRİŞ 20.03.2021 11:46 GÜNCELLEME 20.03.2021 12:29
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Önder Yol, yaptığı açıklamada haziranda seri üretime geçilmesi planlanan elektrikli traktörün, "küçük, orta ve büyük boy" olmak üzere 3 tip üretimi için çalıştıklarını söyledi.

Kanada vermedi Türkiye kendi yaptı! 

Küçük boy elektrikli traktörlerin çiftçiye satışında kolaylık yapılacağını, ilk tercihlerinin Türk çiftçisi olduğunun altını çizen Yol, bütün çiftçilerin traktör alabileceği bir sistem oluşturulacağını kaydetti.

Elektrikli traktörün ihracatı için çalışma yaptıklarını anlatan Yol, "İhracat yapma zorunluluğumuz var. Siparişler arttığı sürece ihracata yöneleceğiz. 3 tip elektrikli traktör için de ihracat çalışmalarımız sürüyor. Başta kardeş ülkeler olmak üzere temaslarımız devam ediyor. Kasımda Almanya'da yapılacak fuarda 3 traktörümüzü de sergileyeceğiz. Orada ciddi bağlantılar yapacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Batarya ömrü yaklaşık 12 yıl 

Kullanılan ham madde nedeniyle dünyadaki bataryaların Çin malı olduğunu aktaran Yol, elektrikli traktörün bataryalarının üretimi için de bu ülkede ortaklık kurduklarını anlattı.

Yol, bataryaların bir somun veya cıvata olarak düşünülmesi gerektiğine işaret ederek, "Önemli olan batarya yönetim sistemleri. Biz şu an dünyadaki en iyi batarya yönetim sistemlerine sahip olduğumuza inanıyoruz, hatta bunu yapabilen sivil şirket olarak dünyada ilk 3'e gireriz." diye konuştu.

Bataryaların ömrünün yaklaşık 4 bin defa doldurulup kullanılacak kadar olduğunu aktaran Yol, bunun kullanıma göre yaklaşık 12 yıla karşılık geldiğini ifade etti. Yol, bataryalara yapılan eklemelerle kullanım ömrünü 20 yıla çıkarabildiklerinin de altını çizdi.

"Traktörde 40'a yakın yazılım var"

Traktörün sürücüsüz kullanılmasının mümkün olduğuna dikkati çeken Önder Yol, şunları kaydetti:

"Traktörde 40'a yakın yazılım var. Bu yazılımların tamamı kendi içimizde üretiliyor. Bütün kartlar bizim tarafımızdan dizayn edilmiştir, bizim yazılımımızla çalışır. Projenin yerlilik oranı yaklaşık yüzde 90. En önemli unsuru yazılım. Yazılım olmadan hiçbir şeye yaramaz. Bu konuda dünyada en ileri seviyelerdeyiz."

YORUMLAR 67
  • Mehmet Kalkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Küçük çiftçi olurmu fiyat nekader çüt de gidermi onun için sordum kaç Bekir güçü çide gidermi arazimi sürmek için kuvetlimi büyük orta
    Cevapla
  • Yusuf Evecen 3 yıl önce Şikayet Et
    Küçük orta büyük fiyatlar ne kadar bizde alalım güzel bir proje diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Nadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tasarımı biraz daha iyileştirilebilir...Biraz hantal duruyor. Ama bu da güzel bir gelişme. Elbette zamanla o da olur...Emeği geçenleri kutlamak gerekir.
    Cevapla
  • Nedim 3 yıl önce Şikayet Et
    Üretim yapıp satabilir hale gelicez en önemli si bu
    Cevapla
  • Yoksul 3 yıl önce Şikayet Et
    2017 yılı Kadınhanı atlanti tarla toplulaştırma kararı ve tapuya şerh,proje bitimi 2021 .sonuç ortada kağıtlar ucusuyor.Kim İnanır traktör üretmeyi ,nüfus 90 milyon gelsin göç,insan çöplüğü olduk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle