Türkiye'de üretildi, fiyatlar düştü! Yenileri için geri sayım başladı

Çin'de tasarlanıp Türkiye'de üretilen cep telefonları satışa çıktı. Satışa çıkan telefon kutularının üzerinde ‘Oppo tarafından Çin’de tasarlamış ve Türkiye’de üretilmiştir’ yazısı dikkat çekiyor. Oppo ve Samsung’dan sonra Xiaomi, Vivo, TCL gibi markaların da yerli üretim modellerini kısa sürede satışa çıkması bekleniyor.

Türkiye'de üretildi, fiyatlar düştü! Yenileri için geri sayım başladı
Türkiye'de üretildi, fiyatlar düştü! Yenileri için geri sayım başladı
GİRİŞ 20.03.2021 11:25 GÜNCELLEME 20.03.2021 11:25
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Oppo, Türkiye’de Tuzla’daki tesislerinde ürettiği A15s modelini pazara sundu. Telefon kutusunun üzerinde ‘Oppo tarafından Çin’de tasarlamış ve Türkiye’de üretilmiştir’ yazısının olduğu dikkat çekti.

Samsung da A01 serisi telefonlarında ‘Assembled in Turkey-Türkiye’de montajlandı’ yazısı yer alıyor. Casper da yerli üretim modelini duyurmuştu.

Oppo A15s’in teknik özellikleri de belli oldu. 6.5 inç’lik ekranı bulunan telefon Mediatek Helios P35 işlemci kullanıyor. 4 GB Ram ve 64 GB’lık dahili depolama alanı var.

Bakan Varank açıkladı akıllı telefon test üretimi başladı

YERLİ ÜRETİM FİYATLARI DA DÜŞÜRDÜ

13 MP, 2 MP ve 2 MP’lik üç tane arka kamerası, 8 MP’lik ön kamerası var. Fiyatı ise 2 bin 499 TL olarak açıklandı.

Oppo ve Samsung’dan sonra Xiaomi, Vivo, TCL gibi markaların da yerli üretim modellerini kısa sürede pazara sunması bekleniyor. Bundan sonraki yerli modelin ise İstanbul Avcılar’da üretime başlayan Xiaomi tarafından pazara sunulması bekleniyor. Yerli üretim ceplerle giriş segmentinde 2.500 - 3.000 TL olan fiyatlar 1.500 TL’lere düştü.

İkinci el cep telefonunda yeni dönem: Uygun fiyat güvenilir ürün

DEV TESİSTE ÜRETİM TAM GAZ

İstanbul Tuzla’da 12 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika, Oppo tarafından akıllı telefon üretim tesisine dönüştürüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırım teşviki ile desteklenen Oppo’nun üretim tesisinde kurulum çalışmalarına kasımda başlanmıştı.

Tesisler, global cep telefonu markaları arasında ana kart dahil tüm sistemlerin CKD sistemiyle (ana karttaki parçaların fabrikada birleştirilmesi) Türkiye’de üretildiği ilk fabrika olma özelliğini taşıyor. Fabrikada tam kapasitede bin kişi istihdam edilecek.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 26
  • medetres 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu üretim yerleri için Büyükşehirler değil de kısmen daha uzak yerlere yönlendirilseler İstanbul zaten yoğun en azından bir tık daha rahatlar.Artık büyükşehirlere yatırıma izin verilmemeli.Bahse konu ürün de o kadar ucuz değil fiyat performans olarak bakarsanız ama bir başlangıç olarak güzel haber.
    Cevapla
  • Ali Sezai 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel düşünce. Yeni yatırımlar daha küçük şehirlere, hatta ilçelere yönlendirilmeli, teşvik edilmeli.
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Mediatek Helios P35 işlemci Türkiye'demi üretiliyor.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayır, Çin'de üretiliyor...
    Cevapla
  • Türkiye Denizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şehrin merkezine teknoloji binaları yapılmalı telefon saat bilgisayar parçaları satan tamir eden gibi
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    aynı telefon hindistan da 1150 tl ye satılıyor, artık insanlar internet üzerinden karşılaştırma yapabiliyor, bizler niye iki katı fiyat ödüyoruz ??? tamam tamam biz hindu lardan zenginiz.
    Cevapla
  • Sivaslı Temel 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Piyasasında farklı özelliklere sahip bir sürü "Oppo marka telefon" var. Dolayısıyla, tlf özelliklerine bağlı olarak, fiyatları da çok farklı olabiliyor. İsteyen, https://www.mobilewithprices.com/oppo-mobile-prices-europe-5055-5020.php Web adresinden avrupa cep tlf fiyatlarını öğrenebilir.
    Cevapla
  • Yılmaz alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet yatırım çekebilmek için vergi yükseltti ve sonunda yatırımı başardı hepsi şimdi türkiye de fabrika açıyor devlet uzun vadeli düşünür senin gibi kıt akıllılar gününü.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kenan kardeşim Avrupa'da satılanlar Çin'de Çinli işçiler tarafından üretilmiyor mu?
    Cevapla
  • seçkin 3 yıl önce Şikayet Et
    Cahil yazmayacağım CAHIL yazacağım 1 Türk Lirası eşittir 10,03 Hindistan Rupisi 11500 rupi ucuzmuş oradaki yaşama göre kıtttttttttttttttt sus rezil olma
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    milletin ferdi hemen savunmaya geçme , avrupa dada bu telefon 1150 tl civarı.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Malzemeler ve malzeme maliyeti aynı modelde aynıdır. Dolayısıyla Hindistan'da ucuz olması Çin'de veya Hindistan'daki işçilerin Türkiye'deki işçilerden daha ucuza çalıştırılmasından kaynaklanıyor demektir
    Cevapla
  • üretelim 3 yıl önce Şikayet Et
    en çok para harcanan şeyler cep telefonu ve bilgisayar. bunları üretmemiz lazım. bir de yazılım kısmı var. facebook, instagram, watsup, twitter, google gibi yazılımlar yapmamız lazım. google bir çok yazılımı satın aldı ve böylece çok büyük paralar kazanıyor. bizim firmalarımızda gelecek vadeden yazılımları satın almalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle