Üç ilde karış karış petrol aranacak: Orada bulma ihtimali yüksek

Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir il sınırların içerisinde yer alan bölgelerde petrol arama çalışmalarına başlanması sevince neden oldu. Özellikle Nevşehir'in Kozaklı ilçesi tarafında petrol olma ihtimalinin yüksek olduğu söyleniyor.

Üç ilde karış karış petrol aranacak: Orada bulma ihtimali yüksek
Üç ilde karış karış petrol aranacak: Orada bulma ihtimali yüksek
GİRİŞ 19.03.2021 16:04 GÜNCELLEME 19.03.2021 16:04
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından bir firmaya Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir il sınırlarında petrol arama ruhsatı verilmesi bölge halkını heyecanlandırdı.

İndigo Grup Turizm ve Ticaret AŞ'nin Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir il sınırları içinde kalan 60 bin 247 hektar yüzölçümüne sahip saha ile Nevşehir ve Aksaray il sınırları içinde kalan 30 bin 202 hektar alanda 5 yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmesi kararının Resmi Gazete'de yayımlanması, yeni istihdam alanları oluşacağına inanan vatandaşları sevindirdi.

Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir il sınırlarında petrol arama

KOZAKLI İLÇESİNDE PETROL OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK

Nevşehir esnafından Sinan Konukaldı, AA muhabirine, bölgede petrol bulunmasının kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Nevşehir'de petrol bulunursa istihdam oluşur. Turizmin yanında ikinci bir kapı açılır. Her yerde çıkıyor da neden Nevşehir'de de olmasın. Konuşulanlara göre Kozaklı ilçesi tarafında petrol olma ihtimali yüksek deniliyor. Heyecanla bekliyoruz." dedi.

BİMS MADENİ SAYESİNDE BİRÇOK FABRİKA AÇILDI

İsmail Üzümcü ise kararın bölge halkı açısından umut verici olduğunu ifade ederek, "Bölgemiz maden bakımından zengin. Bims madeni sayesinde birçok briket fabrikası açıldı ve istihdama katkı sağlandı. Bazı firmalar arama yaparak termal su yataklarını keşfetti. Benzer çalışmayla akaryakıt konusunda da önemli bir başarı elde edileceğine inanıyorum." diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran da bölgede istihdamın artmasına yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerini, petrol arama faaliyetlerinin bu yöndeki gayretlerini kolaylaştırabileceğini dile getirdi.

İLİMİZİN KALKINMASINA BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK

Bölgedeki petrol arama çalışmalarının olumlu neticeleneceğine inandığını aktaran Savran, "Özel bir girişimcinin talebi doğrultusunda petrol arama ruhsatı verildi. Muhtemelen daha önce fizibilitesi yapılmış ve petrol çıkma ihtimali yüksek olduğu için bu başvuru yapılmıştır. Bu, ülkemiz ve Nevşehir için ciddi bir kaynak. Çağımızda enerji çok önemli, petrol de enerji kaynaklarının başında geliyor. Bölgede bir petrol yatağı bulunursa getireceği finansal gelirle kalkınmaya da çok faydalı olacak." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Topçu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu üçgen define efsaneleriyle dolu. Bal gibi petrol adı altında DEFİNE aramasıdır bu.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru
    Cevapla
  • MTA 3 yıl önce Şikayet Et
    Asıl cevher ağrı dağı eteklerinde ığdır da neden çıkartılmıyor
    Cevapla
  • Tabibi 3 yıl önce Şikayet Et
    Olanları çıkardınız da yenisinimi ariyon güneydoğu petrol kaynıyor tarım arazisinde petrol aranıyor vakit geçsin diye top cevirmeyin
    Cevapla
  • KRAL 3 yıl önce Şikayet Et
    Kozaklı'da petrol var mı bilmiyorum ama kaplıcaları çok güzel...
    Cevapla
  • Vatan sever 3 yıl önce Şikayet Et
    gidin van dogubeyazıt hakari de arayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle