Dolarda düşüş sürüyor

Merkez Bankası'nın beklentilerin aksine 200 baz puan faiz artırıma gitmesinden sonra düşüşe geçen dolarda gerileme devam ediyor. Dolar kuru 19 Mart sabahı 7.32'li seviyelerden işlem görüyor

GİRİŞ 19.03.2021 09:15 GÜNCELLEME 19.03.2021 10:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dolar kuru, Merkez Bankası'nın beklentilerin üzerinde 2 puanlık önden yüklemeli faiz artışının ardından gerilemeye devam ediyor. Dolar/TL dün 7.50'lerden 7.35 altına sert bir şekilde kırılırken TCMB'nin PPK toplantısının ardından karar metninde verdiği mesajlara da dikkat çekti.

Yükselen küresel enflasyon beklentilerinin, gelişmiş ülke para politikalarına ilişkin belirsizliklere ve küresel finansal piyasalarda dalgalanmaya yol açmakta olduğunu belirten TCMB, "enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve orta vadeli enflasyon görünümü üzerinde oluşturduğu yukarı yönlü riskleri dikkate alarak, önden yüklemeli ve güçlü bir ilave parasal sıkılaştırma yapılmasına karar vermiştir." açıklamasında bulundu.

Analistler faizdeki bu önden yüklemeli artışın ABD'de tahvil faizlerinin 1.70 üzerine çıktığı dönemde TL'ye koruma sağlayacağını belirtiyor. TCMB politika faizinin yüzde 19'a çıkmasıyla Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında yüzde 4 reel faiz vererek öne çıkıyor.

Haftanın son işlem günü olan 19 Mart günü dolar kuru 7.32'de, euro ise 8.75 altında işlem görüyor

YORUMLAR 8
  • Jajaj 3 yıl önce Şikayet Et
    Faizi yüzde yüz yapsın nasıl düşüyor
    Cevapla
  • mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek faiz veriyoruz diye övünmeyin bir de Allah aşkına
    Cevapla
  • mtdrgn 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de faiz yükselmeye devam ediyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Doların 5 tl düşmesi gerek hala çok yüksek, dolar alandan yüksek vergi almalı sahte müttefik abd nin oyunları sürüyor ülkemiz üzerinde
    Cevapla
  • Naciye hanim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yov he he heee Isler kotu gidince oyun iyi olunca biz yabdik
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne düşmesi? Düşer gibi oldu. Çıkış tekrar başladı. Faiz artışı yaptırmak İçin oynanan bir oyundu ve bitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle