Bakan Murat Kurum'dan Artvin açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın talimatlarıyla Artvin’de yanan 60 evin yerine 6 ay içerisinde ahırları ile birlikte yenilerini inşa ederek yaraları saracağız. Artvin Valiliğimize vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması için ayrıca 1 milyon lira destek sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Bakan Murat Kurum'dan Artvin açıklaması
Bakan Murat Kurum'dan Artvin açıklaması
GİRİŞ 18.03.2021 13:05 GÜNCELLEME 23.03.2021 15:26
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Dereiçi köyünde evleri yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan'ın talimatlarıyla yanan 60 evin yerine 6 ay içerisinde ahırları ile birlikte yenilerini inşa ederek, yaraları saracağız." ifadesini kullandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Devletin, milletin emrinde olduğunu vurgulayan Kurum, "Bugün itibarıyla hasar tespit çalışmalarımızı başlattık. TOKİ Başkanlığımız eliyle evlerimizi inşa edeceğiz. Artvin Valiliğimize, vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması için ayrıca 1 milyon lira destek sağlayacağız." açıklamasında bulundu.

Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyündeki yangında 60 ev, ahır ve samanlıklar yanmış, 30 dolayında büyükbaş hayvanın telef olmuştu.

NE OLMUŞTU?

Artvin Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi Köyü'nde dün öğle saatlerinde ahşap bir evde yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak çevredeki evlere de sıçradı. Yusufeli ilçe belediyesi ile Orman Müdürlüğü’nden ekiplerin müdahale ettiği yangın için tüm ilçelerden takviye itfaiye araçları köye yönlendirildi. Yangına havadan müdahale sağlandı. 

Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyündeki yangının bilançosu bugün, gün ağarınca ortaya çıktı. 35 binada, 60 ev ile ahır ve samanlıkların yandığı, 30 dolayında büyükbaş hayvanın telef olduğu yangın, sabaha karşı yağmurun da etkisiyle söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından terk ettikleri evlerine geri dönen vatandaşlar, geriye kalan eşyalarını aradı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Yangının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. Bakan Kurum açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın talimatlarıyla Artvin’de yanan 60 evin yerine 6 ay içerisinde ahırları ile birlikte yenilerini inşa ederek yaraları saracağız. Artvin Valiliğimize vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması için ayrıca 1 milyon lira destek sağlayacağız" dedi. 

TOKİ Tarımköy Konut Projeleri

YORUMLAR 21
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cumhurbaşkanı mızı başımızdan eksik etmesin.heryere yetişiyor.
    Cevapla
  • gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha beğenmezler Tayyip Erdoğan'ı, daha beğenmezler hükümeti. At gözlüklerini takmışlar sadece yol yapıyor diyorlar
    Cevapla
  • tanar 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin Rabbim sizleri var etsin Amin
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Malatya'da orta hasar dediğiniz sağlam binayı yıkıp da sadece faizini ödeyeceksiniz he. Hele bi...
    Cevapla
  • bahadır 3 yıl önce Şikayet Et
    adın yigit ama yalakanın birisin kendi hemşerilerine 6 ay elazıg depreminde evi hasar görup yıkılanlara 1.5 senedir halen ev verilmemiş bazı agır hasarlı binalar halen yıkılmamış bile
    Cevapla
  • yiğit 3 yıl önce Şikayet Et
    fitnecilik yapma
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    bakın görün nasıl olsa devlet yardım ediyor diye evlerini yakanlaşırmayrı görürseniz hiç şaşırmayın
    Cevapla
  • Ali. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu oy belasi ulkeyi kemiriyor .once bakacaksin neden cikmis yangin birde oradaki insanlarin hesaplarina mal varliklarina bakacaksin oy icin yapacam diyorlar urmu hetkez sikortalasin evini avrupada boyle .devlet karismaz evin sikortaliysa sikorta oder .bizde tam tersi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle