Dev altın rezervi için ilk hamle geldi!

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde Koza Altın İşletmeleri tarafından bulunan altın rezervi için düğmeye basıldı. Ağrı Valisi Osman Varol, Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı ve Koza Altın İşletmeleri Müdürü Kemal Öcal bölgede kurulacak tesisi için incelemelerde bulundu.

Dev altın rezervi için ilk hamle geldi!
Dev altın rezervi için ilk hamle geldi!
GİRİŞ 17.03.2021 14:45 GÜNCELLEME 17.03.2021 15:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde altın rezervi bulunması sonrası Koza Altın İşletmeleri Müdürü Kemal Öcal ilçeye gelerek, tesisin kurulacağı alanda incelemelerde bulundu.

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Mollakara köyünde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki Koza Altın İşletmeleri tarafından bulunan altın rezervini çıkarma çalışmalarında ilk adım atıldı. Ağrı Valisi Osman Varol başkanlığında Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı ile Koza Altın İşletmeleri Müdürü Kemal Öcal, tesisin kurulacağı alanda gerekli incelemeleri yaptılar. Balcı ve Öcal, inceleme sonrası Mollakara köyü sakinleriyle de bir araya gelerek bölgede kurulacak tesis hakkında köy halkıyla bilgi alışverişinde bulundu.

Koza Altın, Kütahya’dan sonra Ağrı’da da büyük bir altın rezervi bulmuştu.

Koza Altın İşletmeleri Müdürü Kemal Öcal'ın Diyadin'e gelerek incelemelerde bulunmasını büyük bir adım olarak gördüğünü belirten Diyadin Kaymakamı Alper Balcı şunları söyledi:

"Valimiz Sayın Osman Varol'un talimatlarıyla bugün Mollakara köyüne giderek Koza Altın İşletmeleri Müdürü Kemal Öcal beyle birlikte tesisin kurulacağı alanda incelemelerde bulunduk. Daha sonrasında köy sakinleriyle de bir araya gelerek tesisin kurulmasıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Diyadin ilçemize yatırım kararının alınmasını çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Alınan yatırım kararıyla birlikte tesisin temel atma işlemleri de Ramazan Bayramı sonrası gerçekleştirilecek. Allah'ın izniyle tesisin kurulmasıyla birlikte bin kişiye iş imkânı doğacak. Biz de bu noktada işe ihtiyacı olan vatandaşlarımızı burada işe alarak çalışmalarını sağlayacağız"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Doğa 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef ilçenin doğal yaşamı bitti.
    Cevapla
  • Cihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ondan sonra maasim yetmiyor diye bagir...
    Cevapla
  • POLATVLK 3 yıl önce Şikayet Et
    he geç kaldın hemen olayı doğala bağlama
    Cevapla
  • Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    İlçe merkezine çok uzak ayrıca ilçe sakinleri yıllardır terör belası nedeniyle işsiz Diyadin halkı yeni bir ekmek kapısı olacak
    Cevapla
  • Muallim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak sana her taraf simsiyah taş dağda tek bir tane ağaç bile yok... Bu nasıl bir bakış açısı...
    Cevapla
  • reis 3 yıl önce Şikayet Et
    he tüm dünyada üzüldü boş konuşmayın be
    Cevapla
  • YORUMCU3 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin pek çok yerinde altın rezervi bulunuyor iyi güzel ancak siyanürle alın çıkarılmasın çünkü siyanürlü suyu belli bir yerde havza edeceksiniz sonra bu su toprağa ve yeraltı sularına sızacak vatandaşın içme suyu kaynağına tarım arazilerine tarım ürünlerine su kuyularına karışacak haliyle he vatandaş hem de doğa çevre zarar görecek.o yüzden altının fiziki olarak çıkarılmasından yanayım.toprağın bir banda dökülerek band boyunca toprak suyla yıkanıp altın parçaları bandın dibine çökeltilerek altın elde edilmesinden yanayım.
    Cevapla
  • erdnc 3 yıl önce Şikayet Et
    siyanürle altın çıkarılmaz. türkiyedeki altın madeni bakır madeni ile iç içedir. altın ile bakırın ayrışması için siyanür kullanılır.
    Cevapla
  • ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri , Develi ve yahyalı ilçelerinde tonlarca altın yatağı var kimsenin baktığı yok, Aladağlar maden kaynıyor, kimsenin baktığı yok, tomarza develi arası leonardit yatağı kimsenin baktığı yok tabii işsizlik olur.
    Cevapla
  • Vatandaş 38 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bilmiyo sen bilion he he
    Cevapla
  • Altinci 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Öksüt Madencilik orda şu an çıkarmaya başlamış olabilir, Develide geçen çıkarmak için yatırıma başlamışlardı.
    Cevapla
  • ALİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağrının taşı toprağı altın ve jeortermal ,mükemmel seralar olur, belediye başkanımızdan bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle