Son dakika haberi: Turistlerle ilgili önemli PCR testi açıklaması

Son dakika haberi: Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turist kabulünde vaka sayıları ve aşı programına bakılacağını söyledi.

Son dakika haberi: Turistlerle ilgili önemli PCR testi açıklaması
Son dakika haberi: Turistlerle ilgili önemli PCR testi açıklaması
GİRİŞ 15.03.2021 11:39 GÜNCELLEME 15.03.2021 13:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'ye turist kabulünde, kişilerin geldikleri ülkenin günlük vaka sayıları ve aşılama programlarının dikkate alınacağını bildirdi.

Ersoy, BBC ONE televizyonunda katıldığı canlı yayında, yaklaşan turizm sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

15 NİSAN'DAN SONRA VAKA SAYILARINA BAKILACAK

Türkiye'ye 15 Nisan'a kadar giriş yapmak isteyen kişilerden negatif PCR testi isteneceğini belirten Ersoy, bunun 15 Nisan'dan sonra Sağlık Bakanlığıyla tekrar değerlendirileceğini açıkladı. Ersoy, "15 Nisan’dan sonra vaka sayılarına bakacağız. Eğer vaka sayılarında düşüş varsa geçen seneki uygulamamız gibi, o ülkelerden gelen kişilerden negatif PCR testi talep etmeyeceğiz." diye konuştu.

İNGİLİZLERDEN TEST İSTENMEYEBİLİR

İngiltere’de aşılama programının hızlı ve etkili bir şekilde sürdürüldüğüne ve vaka sayılarının düşmeye devam ettiğine dikkati çeken Ersoy, bu eğilimin sürmesi halinde 15 Nisan’dan sonra İngiliz vatandaşlarından test istenmeyebileceği ihtimalinin bulunduğunu aktardı.

TÜRKİYE'DE 11 MİLYON KİŞİ AŞILANDI

Ersoy, Türkiye’de de aşı programının başladığını, halihazırda 11 milyondan fazla kişiye aşı yapıldığını ve nisan sonuna kadar hedefin 50-60 milyon kişiyi aşılamak olduğunu belirterek böylelikle ülke genelinde vakaların düşeceğini ifade etti. Bakan Ersoy, turistlerin geldiği ülkelerdeki vaka sayılarının düşük olması ve aşı programının iyi ilerlemesi halinde Türkiye’ye gelen turistlerin de güvenli olacağını kaydetti.

YORUMLAR 6
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Turizm Bakanı PCR testinin elma püresine pozitif verdiğini biliyor mu sorun?
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani? Aşı olmayalımmı?
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    15 nisana kadar gelenlerden pcr testi istenecek 15 nisandan sonra istenmeyecek. Ondan sonra vaka sayıları arttı aaa aaa neden arttı acaba insanımız rahat durmuyor ondan arttı derler. Yurt dışından gelen virüslü turistin hiç suçu yok olan biten bizim insanımızda. Elin turisti keyif çatar biz ceremesini çekeriz. İnsanların psikolojisi bozuldu
    Cevapla
  • smh 3 yıl önce Şikayet Et
    İkinci dozlar garanti altına alınmadan bir sonraki gruba geçilmiyor diye biliyorum. Ayrıca hala randevulu şekilde aşılar olunuyor.
    Cevapla
  • karagöz 3 yıl önce Şikayet Et
    sürekli çalışanları da aşılarsanız iyi olacak...elinizi biraz çabuk tutun lütfen...
    Cevapla
  • izmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    aşıda 2.aşamaya ne zaman geçilecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle