ABD hükümeti ve Pentagon'a Xiaomi şoku!

Çinli teknoloji firması Xiaomi’ye ABD'den olumlu haber geldi. Pentagon'un "Xiaomi'yi kara listeye alma" adımıyla ilgili karar veren mahkeme, Pentagon'un yaklaşımını "derinden kusurlu" olarak nitelendirdi.

ABD hükümeti ve Pentagon'a Xiaomi şoku!
ABD hükümeti ve Pentagon'a Xiaomi şoku!
GİRİŞ 14.03.2021 00:54 GÜNCELLEME 14.03.2021 00:56
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD ile Çinli teknoloji devleri arasındaki gerginlikte önemli bir karar çıktı.

Yakın zamanda Xiaomi'nin ülkede yatırım yapmasını yasaklayan bir karar alan Amerikan hükümeti ve Savunma Bakanlığı Pentagon'un kararı federal mahkemeye takıldı.

Mahkeme, kararın hatalı olduğuna hükmetti. Alınan kararla Xiaomi'ye bu yasaklar uygulanamayacak.

Xiaomi logo

ÇİN ORDUSU İLE İLİŞKİLİ İDDİASI

Pentagon yetkilileri, Xiaomi'nin Çin ordusu ile ilişkili firmalardan biri olduğunu öne sürmüş, ABD topraklarında yapacakları yatırımların durdurulmasını istemişti.

Ancak mahkemenin kararında "Çinli firma, sivillerin kullanımı için ticari ürünler üreten halka açık bir firmadır" vurgusu dikkat çekti.

YORUMLAR 13
  • unknown 3 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji düşmanı Abd. Nasıl mı ? Kurduğu fesat fitneler yüzünden tüm dünya güvenlik kaygısı yaşıyor. Askeri harcamlar artyor, fakirleşiyor... Teknolojiye, refaha gitmesi gereken paralar terörle mücadeleye gidiyor. Abd yerine adil bir imparatorluk olsaydı bu paralar israf olmayacak, dünya sağlık ve teknolojik gelişmelerde çok ileri seviyelere gelecekti. Abd sözde ıslah ediyorum diye ifsad ediyor. Her abd başkanı hitlerden daha büyük soykırımlar yapıyor. Irak-iran savaşı, Afganistan, Libya, Suriye... Neredeyse dünya üzerindeki tüm savaş darbelerin planlayıcısıdır. Cia geçmiş eylem raporları ile, bilgilendirme yasası gereği açıklanıyor. Adil düzen için İlahi Nizama uymak şart.
    Cevapla
  • birol 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin zalimi yanında abd melek kalır.örnek doğu Türkistan abd de dinini yaşayamayan Müslüman yoktur.Çin doğu turkistanin önce ülkesini gaspetti sonra mallarını evlerini sonra canlarını,dillerini,namuslarini,dinlerini,çocuklarını,Abd buyuzden melek kalır Çin gavuru helak olur inşallah
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu karar yakın gelecekte ABD'nin eyaletlerinin dağılmasına bir emare. Zira ABD merkezi hükümetinin aldığı kararları takmayan artık bağımsız politikalar üretebilen eyaletler ve "eyaletler mahkemeleri" Pentagonun doldurduğu merkezi yönetimi takmıyor ve özgür kararlar alabiliyor..
    Cevapla
  • caylak 3 yıl önce Şikayet Et
    iphone satislarini gecen hangi cin üretici varsa kara listeye aliniyor ne garip.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Pentagon atma, sıkma adamlar topluluğu. Bir şey bilmez, aklınca Amerika için zırva yalan, entrika,darbe,karışıklık için uğraşır.Bu gücü Amerikanın silah ve şu andaki konjonktürden alır. Bu sapıkların hareketleri dikkatlice izlenmesi çok önemli. Bizide çok yakın ilgilendiren terörist ABD ordu birimleri işbirliği var. Hem Amerika da hem dünyada hukuki ve siyasi girişimler yapılmalı. Zira Pentagon cuntası sadece ABD'Yİ değil dünyayı küçük aklı ile yönlendirme içinde. Zarardan başka bir iş yapmaz, olanlardanda ne sorumluluk ne üzüntü duyar. Her katliamları, işgalleri, ABD için, onlar için atalarından aldıkları mirastır
    Cevapla
  • Afyon kalesi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu telefon dan bende aldım hiç memnun değilim!..
    Cevapla
  • Bckround 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam memmun değilim diyor olabilir ..iyide sizdeki bu çin hayranlığı ne
    Cevapla
  • afyonlu 03 3 yıl önce Şikayet Et
    bence çok güzel ama senin düşüncen karışamam yani.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen 3 kat para ver, ABD malı iphone al.
    Cevapla
  • Muratb 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim cocuklar çok memnun. Size arızalı olan gelmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle