Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı: Çalışanlar için aşı kaydı başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizm sektöründe çalışanlar için aşılama sisteminin hayata geçirildiğini açıkladı. Sektörde çalışan kişiler Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sistemi üzerinden kayıt yaptırarak Kovid-19 aşısı olabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı: Çalışanlar için aşı kaydı başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı: Çalışanlar için aşı kaydı başladı
GİRİŞ 13.03.2021 14:47 GÜNCELLEME 13.03.2021 15:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Güvenli Turizm Programı" kapsamında turizm sektör çalışanlarının öncelikli olarak aşılanması için çalışmaların başladığı bildirildi.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ile "Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sistemi"nin hayata geçirildiği belirtilen açıklamada, kayıtların "https://turizmpersoneli.tga.gov.tr" internet adresinden alınmaya başlandığı kaydedildi.

AŞILAMA ÇALIŞMASI KİMLERİ KAPSIYOR?

Turizm sezonunun açılmasını takiben ülkemizdeki turizm hizmetlerinin yıl boyunca kesintisiz bir şekilde açık kalmasını sağlamak amacıyla, ilk etapta uygulamaya dahil edilen kurumlar şöyle sıralandı:

“Güvenli turizm sertifikalı, bakanlık veya belediyelerden belgeli konaklama tesisleri, güvenli turizm sertifikalı ve bakanlık belgeli yeme-içme tesisleri, seyahat acenteleri, turizm taşıma belgeli ve güvenli turizm sertifikalı araçlar (her araç için iki şoför) ve profesyonel tur rehberleri."

 

YORUMLAR 1
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş zahmet olacak ama önce milli eğitim bünyesini halletseniz. Yüzlerce kişi iç iceyiz ayıptır yazıktır!!
    Cevapla