Erdoğan'dan esnafa büyük müjde! Vergiden muaf olacaklar

Son dakika haberi: Ekonomi reform paketini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnafa müjde verdi. Erdoğan, kuaför, tornacı, çay ocağı işletmecisi gibi küçük esnaf gelir vergisinden muaf olacak". dedi.

GİRİŞ 12.03.2021 15:36 GÜNCELLEME 12.03.2021 17:20
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Ekonomide yeni dönemi başlatacak 'Ekonomi Reform Paketi'ni açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan binlerce esnafa da vergi müjdesi verdi.

Ekonomi reformunu uzmanlar yorumladı

850 BİN ESNAFA VERGİ MÜJDESİ

Erdoğan, "Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Salgın döneminde esnafımızın ne derece zorlu mücadele ettiğini biliyoruz. Dar gelirli küçük esnafımıza vergi muafiyeti de yer alıyor.  Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz." dedi.

Gıda fiyatlarıyla ilgili yeni düzenleme! 

Erdoğan duyurdu: 6 ay ödemesiz 100 bin TL kredi

YORUMLAR 99
  • rasim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir karmaşa ile karşı karşıyayız.Basit usul mükelleflerde zaten 13.000. tl vergi muafiyeti var.Öyle basit mükellefler var ki Gelir vergi mükelleflerini ikiye katlar.Bu bir çzüm değil karmaşaya davetiye çıkarmak.Bakkal döner işi yapan basit usuller ne olacak?
    Cevapla
  • Yörük 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuaförler darphane gibi çalıyor.Saç kesimi,boya ,röfle dünya para .Kuaför salonu sahipleri lüks araç sahibi...Bir limit bari oluşsaymış...
    Cevapla
  • Hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hacılar ben bi makine aldım. Üç senedir berbere gitmiyorum. Paso düz asker tıraşı. Şekil merakım yok. Tavsiye ederim !
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlarda görünen şu ki bazıları kendi muhasebesini tutamazken küçük esnafın büyüklerden fazla kazandığını söylüyorlar. Şimdiye kadar o küçük esnaf basit usulde gelir vergisi ve kdv öderken şirketler vergi ve kdv ödememek için yıl sonunda mal stoku yapıyor, özel aracını bile şirket aracı yapıp giderlerini, yakıtını, vergilerini gider gösteriyor. Yetmedi düşük fatura ile satış yapıp sıfır araçlar alarak ödeyeceği vergileri sıfırlayarak saltanat sürerken küçük esnafın mutlak ödemek zorunda oldukları vergilere göz dikmişler. Adamlar kira ve vergilerini zor çıkarıyorlar. Belki bu düzenleme ile biraz fiyatlarda indirim yaparlar da vatandaş da biraz rahatlar.
    Cevapla
  • Sadık 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaç tl ödedin recep 2020 yılında? Allah aşkına söyle.
    Cevapla
  • labalep'li 3 yıl önce Şikayet Et
    basit üsülde allah aşkına ne kadar vergi ödeniyor hükümet gibi sizde milleti kandırmayın
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Küçük esnaf dediğiniz berber veya tornacı paranın kıralını kazanıyor. Bir berber günde en kötü 300-500 tl kazanıyor. Bir tornacı günde en az 1000 tl kazanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle