Sanayi üretimi rakamları açıklandı! Türkiye ilk sıralarda

Son dakika haberi: Sanayi üretim endeksi, ocakta aylık bazda yüzde 1, yıllık bazda yüzde 11,4 yükseldi. Rakamları değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ocakta sanayi üretimimiz yıllık yüzde 11,4 artışla beklentileri aştı. Yıllık bazda sanayi üretimini en çok artıran G-20 ülkelerinden olduk" dedi.

Sanayi üretimi rakamları açıklandı! Türkiye ilk sıralarda
Sanayi üretimi rakamları açıklandı! Türkiye ilk sıralarda
GİRİŞ 12.03.2021 11:46 GÜNCELLEME 12.03.2021 11:49

TÜİK, ocak ayı sanayi üretim endekslerini açıkladı. Gelen son dakika haberine göre sanayi üretim endeksi ocakta bir önceki aya göre yüzde 1, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 11.4 yükseldi.

EN HIZLI YÜKSELİŞ MADENCİLİKTE

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, ocakta madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15.4 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 12.1 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0.1 azaldı.

Madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre ise yüzde 6.8 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1.1 yükselirken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1.6 düştü.

ÜRETİMİNİ ÇOK ARTIRAN ÜLKELERDEN OLDUK

Türkiye Kimya Sektör Şurası'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayi üretimi rakamlarını değerlendirdi. Bakan Varank, şu ifadeleri kullandı:

Bakan Varank şu açıklamalarda bulundu:

Ocakta sanayi üretimimiz yıllık yüzde 11,4 artışla beklentileri aştı. Yıllık bazda sanayi üretimini en çok artıran G-20 ülkelerinden olduk. Pandemiye rağmen sanayi sektörü son 1 yılda 337 bin ilave istihdam oluşturdu