Yasak kalktı! Otobüs bilet fiyatları düştü! Mayısa kadar yeni zam yok

Son dakika haberi: Koronavirüs salgını nedeniyle yolcu otobüslerinde uygulanan yüzde 50 kapasite sınırının kontrollü normalleşme ile birlikte kalkmasıyla bilet fiyatları da normale döndü. Öte yandan sektör temsilcileri "Mayısa kadar otobüs bileti fiyatlarında artış söz konusu değil" dedi.

Yasak kalktı! Otobüs bilet fiyatları düştü! Mayısa kadar yeni zam yok
Yasak kalktı! Otobüs bilet fiyatları düştü! Mayısa kadar yeni zam yok
GİRİŞ 11.03.2021 14:22 GÜNCELLEME 11.03.2021 14:30
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Covid-19 salgını nedeniyle kademeli normalleşme dönemine kadar seyahatlerin zorunlu hallerde ve izne bağlı olarak yapılması ile 65 yaş üstü ve 20 yaş altındaki vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının, şehirler arası yolculukları durma noktasına getirdiğini söyledi.

THY'den bilet satış kampanyası!

Son dakika haberi: Koronavirüs salgını (COVİD-19) nedeniyle şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı. Buna göre otobüsler artık ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edecekler.
BİLET FİYATLARINDA MAYISA KADAR ARTIŞ YOK

Yıldırım, otobüslerde yer olması durumunda aynı aileden olmayan kişilerin aralıklı oturtulmasına dikkat ettiklerini belirterek, "Yolcularımız, gönül rahatlığıyla şehirler arası yolculukta otobüslerimizi tercih edebilir." dedi.

Alışverişin kuralları değişiyor! Sektör ikiye bölündü

Covid-19 salgını nedeniyle kapasite sınırlaması getirildiğinden çok az yolcuyla taşımacılık yapan otobüs firmalarının maliyetlerini çıkarabilmek için daha önce bilet fiyatlarını artırdığını anımsatan Yıldırım, şöyle konuştu:

Kapasite sınırlamasının kaldırılmasını müteakip bilet fiyatları da salgın öncesi rakamlara düşürüldü. Mayısa kadar otobüs bileti fiyatlarında artış söz konusu değil. Sektörde her yıl mayısta bilet fiyatlarında düzenleme yapılıyor. Buna karşın bu yıl da bazı firmalarımız mayısta fiyat artışı yapmayı düşünmüyor.

YORUMLAR 38
  • a.d. 3 yıl önce Şikayet Et
    Haksız yere zam yapanların hepsine lanet olsun. Bu mübarek cuma günü sürüm sürüm sürünürler inşallah.
    Cevapla
  • şehirli 3 yıl önce Şikayet Et
    esenler otogarının yerine bence ucuncu havalimanının oralara Gar yapılmalı hem sehir trafiği azalır hemde ordan dağıtım yapılır raylı sistemle zaten ucuncu kopruden gececekler mecburi
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    nerde düştü yalan gecen hafta baktım bilet almak için şimdi haberi okuyunca gene baktım aynı hani nerde düştü
    Cevapla
  • Önce Ahlak... 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten %50 kapasite ye geçilince boş koltukların fiyatıda eklendi biletlere!!! Şimdi yarıya düşmesi gerekiyor. Dalga mı geçiyorlar bizle! Zam yok diye! Fiyatların düşmesi gerekiyor!!! Mantıken...
    Cevapla
  • TURAY 3 yıl önce Şikayet Et
    Kelkit Kahramanmaraş arası hem turay seyehat hem de Lüks Kahramanmaraş ve Ak Aksu Turizmde geçen hafta 130 TL iken şimdi 150 TL oldu. Zam var diyen arkadaşları itham eden arkadaşlar itham etmeden inceleyebilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle