EPDK'dan yeni çalışma: Ucuz olanı tercih edin

Geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatlarındaki haksız kâr artışına "dur" diyen ve gizli zam yaptığı tespit edilen akaryakıt dağıtım şirketleri hakkında inceleme başlatan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yeni bir çalışmaya imza attı.

EPDK'dan yeni çalışma: Ucuz olanı tercih edin
EPDK'dan yeni çalışma: Ucuz olanı tercih edin
GİRİŞ 09.03.2021 10:32 GÜNCELLEME 09.03.2021 18:59
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

"Akaryakıt alırken dikkat" konulu bir infografik hazırlayan EPDK,  akaryakıt alırken dikkat edilmesi gerekenleri kamuoyu ile paylaştı. EPDK, "Akaryakıt kalitesi her lisanslı bayide aynıdır, markayı değil ucuz olanı tercih edin" mesajı paylaştı.

GİZLİ ZAM İDDİALARI İÇİN İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), haksız kar artışıyla akaryakıt fiyatlarına gizli zam yapan dağıtım şirketleri hakkında inceleme başlatmıştı.

Geçtiğimiz günlerde EPDK'dan yapılan açıklamaya göre, akaryakıt sektöründe 14 Mayıs 2018 tarihli ve 2018/11818 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla eşel mobil sisteme geçildi. Sistem doğrultusunda, 17 Mayıs 2018 tarihine ait rafineri çıkış fiyatları esas alınırken rafineri çıkış fiyatlarındaki değişime göre özel tüketim vergisinde (ÖTV) düşüş ya da artış söz konusu oluyor.

YORUMLAR 18
  • Cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, arabayı sattım... kafam bir rahat ki... Benzin,kış lastiği, vergi, kasko, park yeri,trafik...hepsi bitti... Takıyorum maskemi biniyorum otobüse hoooppp işteyim... Çok lazım olursa çağırıyorum özel bir taksi....ohhhhh dünya varmış ya...haaa hava güzel olunc da atlıyorum bisikletime...
    Cevapla
  • Yyyy 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamayı yapmak acziyet
    Cevapla
  • Angaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklama acizlik açıklamasıdır
    Cevapla
  • Selçuklu 3 yıl önce Şikayet Et
    İstasyon istasyon gezip fiyat araştırması mı yapalım
    Cevapla
  • alpi 3 yıl önce Şikayet Et
    market market geziyosun ama. yada pazara çıkınca gezmiyomusun. önüne ilk gelene mi dalıyosun.
    Cevapla
  • Reva 3 yıl önce Şikayet Et
    Kalite farkı var - Lisans almış Ve Devletin Denetlemesi az - Frenleme yok ... Her yerde merdiven altı var ... Ucuzzz gel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle