Ünlü borsacı Burry'den balon uyarısı!

2008 krizini bilen ünlü yatırımcı Michael Burry, pandemi sürecinde rekor üstüne rekor kıran borsalar için balon uyarısında bulundu

Ünlü borsacı Burry'den balon uyarısı!
Ünlü borsacı Burry'den balon uyarısı!
GİRİŞ 07.03.2021 14:34 GÜNCELLEME 07.03.2021 14:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Küçük yatırımcıların kontrolüne geçen ve olağandışı fiyat hareketlerine sahne olan borsalar için uzmanlardan sık sık ‘balon’ uyarısı gelmeye başladı. ABD'de 2008 finansal krizini önceden bilerek büyük kazanç sağlayan ve ‘The Big Short’ (Büyük Açık) filminde Christian Bale tarafından canlandırılan ünlü yatırımcı Michael Burry, bir kez daha kriz uyarısında bulunuyor.

Hisse senedi piyasalarında balon oluştuğunu savunan Burry, alarm zillerini çalıyor. Piyasalardaki spekülasyonlara dikkat çeken Burry, pervasızca yapılan alımların yıkıcı bir çöküşle sonuçlanacağı uyarısını dile getiriyor.

Business Insider sitesinin aktardığına göre, The Scion Asset Management adlı varlık yönetimi şirketinin sahibi olan Burry, Twitter paylaşımlarından birinde “İnsanlar önceden uyarmadığımı söylüyor. Uyardım ama kimse dinlemedi. Şimdi uyarıyorum ve yine kimse dinlemiyor. Ancak uyardığıma dair kanıtım olacak” ifadelerini kullanıyor.

Kredili işlemlerdeki artışa dikkat çeken ünlü yatırımcı, “Piyasalar şu an bir bıçağın ucunda dans ediyor” uyarısında bulunuyor.

“Küçük yatırımcılar ile açığa satış yapan büyük fonlar arasında inatlaşma” ekseninde basına yansıyan yükselişte kazananlardan biri de Burry olmuştu.

Bu yıl 483 dolara kadar tırmanan GameStop hisselerini Burry’nin geçen yıl 2-3 dolar seviyelerindeyken topladığı basına yansımıştı.

YORUMLAR 1
  • Arkut 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam kazanacağını kazanmış şimdi de balon uyarısı yapıyor, artık düşebilir ben sattım diyor yani. Hisse senedine yatırım yapılacaksa söylentilere göre değil şirketin bilanço durumuna ve beklentiye göre yatırım yapılmalı. Psikolojik olarak kar zarar durumlarına hazır olunmalı ve beklemeye karşı sabırlı olunmalıdır. Yatırım tavsiyesidir..
    Cevapla