ABD dünya devini kara listeye aldı! Dünya devi harekete geçti

ABD Savunma Bakanlığının belgeleri, Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin, kurucusu ve Üst Yöneticisi Lei Jun'a Çin devletine yaptığı hizmetlerden dolayı verilen ödül nedeniyle "ordu bağlantılı şirketler" listesine alındığını ortaya koydu.

ABD dünya devini kara listeye aldı! Dünya devi harekete geçti
ABD dünya devini kara listeye aldı! Dünya devi harekete geçti
GİRİŞ 06.03.2021 00:05 GÜNCELLEME 06.03.2021 00:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

The Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Xiaomi'nin söz konusu listeye alınması üzerine ABD Savunma Bakanlığına karşı Washington Bölge Mahkemesi'nde açtığı davada sunulan belgeler, şirketin listeye eklenme gerekçelerine de ışık tuttu.



Bakanlığın mahkemeye sunduğu belgelerde, Jun'a 2019'da Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından verilen ödül ile şirketin 5G ve yapay zeka gibi ileri teknolojilere yönelik yatırım planları, "ordu bağlantılı şirketler" listesine eklenmesinin nedenleri olarak gösterildi.

ABD Savunma Bakanlığı, 14 Ocak'ta, aralarında Çin'in en büyük akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi'nin de bulunduğu 9 firmayı "ordu bağlantılı şirketler" listesine eklemişti.

Söz konusu tanımlama ile ABD vatandaşlarının listedeki şirketlere yatırım yapması engellenirken, Xiaomi listeden çıkarılmak için ABD Savunma Bakanlığından davacı olmuştu.

YORUMLAR 9
  • oğuz türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin en kötü hali Çin'in en iyi halinden iyidir. Çin dünyanın anasını ağlatacak! Ehl-i Kitap olan ABD ile ittifak dinsiz, diyanetsiz Çin'e karşı bir zarurettir. Doğu Türkistan'da neler olduğunu henüz tam olarak bilemiyoruz bile, siz düşünün varın gerisini.
    Cevapla
  • meyyid 3 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli mısıroğlu yıllar önce söylemişti abd nin 2020 den sonra batacağını
    Cevapla
  • Klivlınd 3 yıl önce Şikayet Et
    Nefesini tut ABD batıyosun
    Cevapla
  • Karakartal 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelimeyle abd zorba bir devlettir.
    Cevapla
  • YuSuF 3 yıl önce Şikayet Et
    abd kendine rakip gordugu herkesi takipe aliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle