Teknoloji hisselerindeki düşüş alım fırsatı mı?

Rotasyon ticareti ve tahvil fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte düşüşe geçti. Ancak Oppenheimer Baş Stratejisti John Stoltzfus’a göre bu düşüş ekonomik toparlanmada kritik rol oynayacak sektör için alım fırsatı yaratıyor

Teknoloji hisselerindeki düşüş alım fırsatı mı?
Teknoloji hisselerindeki düşüş alım fırsatı mı?
GİRİŞ 04.03.2021 17:26 GÜNCELLEME 04.03.2021 17:26

Pandeminin en büyük kazananı olan büyük teknoloji hisseleri ekonomik toparlanma ticaretiyle birlikte düşüş göstermeye başladı. ABD tahvil fiyatlarındaki dalgalanma ve yatırımcıların değerinin altındaki hisselere yönelmesi teknoloji hisselerinin fiyatının düşmesine neden oluyor.

Varlık danışmanlığı şirketi Oppenheimer Asset Management’ın Baş Yatırım Stratejisti  John Stoltzfus teknoloji hisselerindeki bu düşüşü büyük bir satın alma fırsatı olarak nitelendiriyor. Stoltzfus CNBC’ye verdiği röportajda ekonomideki geri dönüş sürecinde teknoloji şirketlerinin önemli bir rol oynayacağına dikkat çekti. Baş stratejist teknoloji şirketlerinin tüketicilere ve kurumsal şirketlerin her sektörüne sağladığı kritik desteğe işaret ediyor.

ABD borsalarında teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi geçtiğimiz gün %2,7 düşüşle 12.997,75 puanda kapattı. Söz konusu hareket tahvil piyasaları için gösterge niteliği taşıyan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin %1,5’e doğru ilerlemesi üzerine gerçekleşti. Artan tahvil verimleri, büyüme ağırlıklı şirketlerinin fiyat kazanç katsayıları tavan yaptığı ve enflasyon sinyali verdikleri için endeks üzerinde baskı oluşturuyor.

Röportajında söz konusu durumdan endişelenmediğini belirten Stoltzfus röportajında, “Nasdaq'taki düşüşü aslında birkaç gün öncesinde bir miktar daha pahalı olabilecek pozisyonlara eklemek için bir fırsat olduğunu görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist, “Şüphesiz ekonomik verilerde gördüğümüz enflasyonun bir kısmının tedarik zincirlerinde yaşadığımız aksamalar gerçeğinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Bunun Kovid pandemisiyle ilişkili olma eğilimi var” açıklamasında bulundu.

1983 yılından bu yana Wall Street’te olan Stoltzfus boğa piyasası görüşlerini sadece teknoloji hisseleri için paylaşmıyor. Baş stratejist ekonomik toparlanma sürecinden finans, tüketici tercihleri ve ham madde sektörlerinin de faydalanacağını öngörüyor.

Stoltzfus'un S&P 500 Endeksi için yıl sonu hedefi 4.300 puan. Endeksin söz konusu hedefe ulaşabilmesi için Çarşamba günü kapanış seviyesinden %13 yükselmesi gerekiyor.