İstanbul Havalimanı Avrupa'da liderliğe yükseldi

EUROCONTROL raporuna göre İstanbul Havalimanı, uçuş sayısı bakımından geçen hafta Avrupa'da en yoğun meydanı ilan edildi.

İstanbul Havalimanı Avrupa'da liderliğe yükseldi
İstanbul Havalimanı Avrupa'da liderliğe yükseldi
GİRİŞ 02.03.2021 13:05 GÜNCELLEME 02.03.2021 14:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL) raporuna göre, günlük ortalama uçuş sayısı bakımından geçen hafta Avrupa'da en yoğun meydanın, İstanbul Havalimanı olduğu bildirildi.

EUROCONTROL tarafından hazırlanan 22-28 Şubat'taki uçuş trafiği raporuna göre, İstanbul Havalimanı 501 uçuş/gün ortalamasıyla ilk sırada yer aldı. İstanbul'u 436 uçuş ortalamasıyla Paris Charles de Gaulle ve 425 uçuş ortalamasıyla Amsterdam Schipol havalimanları takip etti.

Dördüncü sırada ise Frankfurt Havalimanı 398 uçuşla yer aldı. Madrid Barajas Havalimanı ise 348 uçuş ortalaması ile Avrupa'da ilk 5'e girmeyi başardı.

Raporda, İstanbul Havalimanı'nın günlük uçuş sayısında düşüş göstermeyerek genel olarak istikrarını koruduğu ancak uçuşların 2019 yılına göre Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda yüzde 66, Schipol Havalimanı'nda yüzde 68, Frankfurt Havalimanı'nda yüzde 71, Madrid Barajas Havalimanı'nda ise yüzde 69 azaldığı kaydedildi.

YORUMLAR 3
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli yapılan bir haber bu. çok sevindirici, İstanbul'un nüfusuna oranlarsak birinci olması zaten olması gereken şey
    Cevapla
  • İlhan GÜR 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu haberi Kemal Kılıçdaroğlu'nun gözüne iyice yaklaştırıp - oku bakim- demek lazım
    Cevapla
  • kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    bir göktaşı çaptımı iyi seyirler hop aşağı.
    Cevapla