Hamle işe yaradı! Herkes Türkiye'yi konuşuyor

Türkiye ekonomisi bugün TÜİK'in açıkladığı verilere göre tüm olumsuzluklara rağmen 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 1.8 büyümeyi başardı. Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey, 'Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında en güçlü iyileşme gösteren ülkeler arasında.' dedi.

Hamle işe yaradı! Herkes Türkiye'yi konuşuyor
Hamle işe yaradı! Herkes Türkiye'yi konuşuyor
GİRİŞ 01.03.2021 17:00 GÜNCELLEME 01.03.2021 17:06
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Tüm ekonomilerinin zor dönemden geçtiği süreçte Türkiye attığı adımlarla pozitif büyüme gösteren iki ülkeden biri oldu.

Pandemi sürecinde atılan kritik adımla TL'de pozitif ayrışma yakalanırken dünya devi banka ve kredi derecelendirme kuruluşlarında da üst üste revizeler gelmişti.

2020 yılı büyüme rakamları açıklandı

İspanyol BBVA'nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Alvaro Ortiz Vidal-Abarca, Türkiye'nin büyüme verisinin beklentilerin altında olmasına karşın yüksek kalmaya devam ettiğini söyledi.

Elektronik eşya alacaklar dikkat! Yeni dönem başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yılın son çeyreğinde GSYH yüzde 5,9 arttı. Bu sonuçla Türkiye ekonomisi, 2020 yılının tamamında yüzde 1,8 büyüme kaydetti.

İspanyol BBVA'nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Abarca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyüme verisinin beklentilerin altında olmasına karşın yüksek kalmaya devam ettiğini belirtti.

4. çeyreğin 2021 yılına da işaret ettiği için açıklanan büyüme verisinin önemli olduğunu vurgulayan Abarca, "Büyümenin son çeyrekte yüzde 6'ya yaklaşarak oluşturduğu baz etkisi oldukça yüksek bir seviyede. Bu durum, (Türkiye'nin) 2021 yılında yüzde 5 veya 6'lık büyüme performansını kolayca gerçekleştirebileceği anlamına geliyor. Bu anlamda politikalarda enflasyonu düşürmek üzerine odaklanılması gerekir." diye konuştu.

İngiltere'nin açıklaması Türkiye'ye talebi patlattı!

"TÜRKİYE, GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER ARASINDA EN GÜÇLÜ İYİLEŞME GÖSTEREN ÜLKELER ARASINDA"

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey de Türkiye'nin, 2020'yi büyümeyle tamamlayan az sayıdaki ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında en güçlü iyileşme gösteren ülkeler arasında yer aldığını belirten Tuvey, kasım ayında para politikasında yapılan değişikliklerin, Türkiye'nin ödemeler dengesinde krize düşmesini engellediğini kaydetti.

YORUMLAR 34
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu lanet dolar bir yerin dibine girse
    Cevapla
  • katibb 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya bile uzun yıllar alabilir doları hayatımızdan çıkarmak diyor. Çin'in hala serbest sermayesi yok doları öteleyemiyor.. bizim dolara bağımlılığımız bayağı bir uzun sürer.. velhasıl şuan dolar yerin dibine girse keşke şuralarda sabit kalsaydı dersin.. bağımlılık fenadır..
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya krizde özellikle 2008 yılından beri, üstüne birde pandemi krizi çıktı böyle bir ortamda dünyada sadece Türkiye ve Çin büyüme verileri açıklıyor diye içerideki Bizans artıkları neredeyse gösteri düzenleyecek.
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ekonomisi büyüyecek diye içeride yas tutanlar var bu nasıl bir hainliktir artık dünyada bunlardan başka böyle bir hain topluluk yok..
    Cevapla
  • işte 3 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıyı yıkan hainlerin torunlarıdır onlar.
    Cevapla
  • Fani 3 yıl önce Şikayet Et
    Hz Muhammed s a v pazarda bir buğday sergisine uğradı elini buğday yığınının içine daldırınca parmakları ıslandı bunun üzerine satıcıya bu ıslaklık da ne diye sorunca adam hemen ey ALLAHu Teala nın Resulü yağmur ıslattı deyiverdi tartıda ağır çeksin diye ıslattığı halde güya hz Muhammed s a v aldatacağını düşünüyordu hz Muhammed s a v insanların görüp aldanmaması için o ıslak kısmını ekinin üzerine çıkarsaydın ya dedikten sonra bizi aldatan bizden değildir buyurdu — Müslim İman 164
    Cevapla
  • Pantürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Batılı kredi kuruluşları vb. ekonomiyle ilgili uyarı yapınca "haçlı birliği, dış güçler, pis adamlar" iyi bir değerlendirme yapınca aynı gavurlara hacı emmi muamelesi... Omurga önemli...
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu biz her ikisine de inanmıyoruz, doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz ,sen dert etme .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle