Resmi açıklama geldi: Güneş enerjisi ile çalışacak

ABD merkezli otomotiv şirketi Aptera Motors, üç tekerlekli ve güneş enerjisiyle çalışan yeni elektrikli otomobili için seri üretime geçeceğini açıkladı.

Resmi açıklama geldi: Güneş enerjisi ile çalışacak
Resmi açıklama geldi: Güneş enerjisi ile çalışacak
GİRİŞ 01.03.2021 12:07 GÜNCELLEME 01.03.2021 13:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD’li otomotiv şirketi Aptera Motors, üç tekerli güneş enerjisiyle çalışan elektrikli otomobil için seri üretime geçtiğini açıkladı. Firma, aracın saatte 100 kilometre hıza 3,5 saniyede ulaştığını belirtti.

ABD’li otomotiv şirketi Aptera Motors, üç tekerli güneş enerjisiyle çalışan elektrikli otomobil için seri üretime geçeceğini açıkladı. Aracın 25 bin 900 dolar (190 bin TL) maliyetle üretildiği ve üzerinde bulunan 3 metrekarelik solar panellerin bulunduğu aktarıldı. Öte yandan aracın saatte 100 kilometre hıza 3,5 saniyede ulaştığı ve azami hızının da saatte 180 kilometre olduğu belirtildi. Ayrıca araçta bulunan bataryanın 1609 kilometre mesafeye kadar kullanılabildiği aktarıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    BU otomobili yapmak çok zor değil Ancak bu memelekette öyle bir düzen varki otomobili yap binemezsin o kadar evrak istenir ki vazgeçersin . ey devlet milleti serbest bırak yalnızca fren mesafesine bak başkada evrakla uğraştırma bir yılda 5 araba markası çıkar cari açık biter
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    güneş enerjisi su yada petrol yerine aslında çok basit temiz enerji var ama hiçbir enerjiyi ihtiyac duymadığından bir getirisi olmadığından kullanılmıyor.mıknatıs manyetik enerji aslında çok temiz ve yakıta bağımlı değil isdense böyle arabalar kamyonlar uçaklar üretilebilir ama kimsenin işine gelmiyor.o yüzden dünya dan saklanıyor göz ardı ediliyor
    Cevapla