Bakan duyurdu: Temelini Erdoğan ve Putin atacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3. Reaktörün temelinin, 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in online olarak katılacakları program ile atılacağını açıkladı.

GİRİŞ 27.02.2021 21:26 GÜNCELLEME 27.02.2021 21:27
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuk olduğu programda, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3. Reaktörün temelini, 10 Mart'ta Cumhurbaşkanımız ve Putin online olarak katılacakları program ile atacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez, konuk olduğu programda şu ifadeleri kullandı:

"Akkuyu'da 2 sene önce ilk temeli, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin'in Ankara'dan online katılımları ile atmıştık. Ondan sonra sahada süratli bir çalışma başladı. Orada aslında 4 tane reaktör, 4 tane ünite planladık. Birinci ünite için şu anda reaktör kabı sahaya indi. 4 adet buhar üreticisi de sahaya indi. İkinci ünite ile ilgili olarak baktığımızda temeli tamamlandı. Kor tutucu dediğimiz çekirdek bir kap var, onun da montajı tamamlandı. Üçüncü ünitenin lisansı alındı. Burada inşallah 10 Mart'ta Sayın Cumhurbaşkanı ve Putinin online katılımı ile temeli atılacak. Sonra dördüncü reaktör gelecek. Hedefimiz, ilk reaktörü 2023'te Cumhuriyetimizin 100. yılında almak. Sonra da birer yıl arayla bu üniteleri devreye almak"

YORUMLAR 56
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah , Tayyip dönemi varlık içinde ilerliyor. Otopark temeli gibi Atom santrali açılıyor. Böyle önemli bir yatırım sanki sıradan gibi. chp böyle bir iş yapabilse kıbrıs fatihi gibi , atom uzmanı kesilirdi.
    Cevapla
  • AS. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiye Rusya ile beraber bir bir Üniversite Kurulması lazım diyorum bu vesile ile dostluklar tamamıyla pekişmiş olur hadi hayırlısı.
    Cevapla
  • Türkola 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu putin adam gibi adam batılılar gibi dönek deyil en azından yeri geldimi bizden yanı oluyor adam
    Cevapla
  • müsafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yönlerden haklılık payın var ama unutmayalım ki, aynı zamanda çoluk çocuk demeden katleden bir seri katil
    Cevapla
  • Hazim 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu enerji yi kulaniriz dünya 70 yildan beri kullaniyor dünya devletleri 50 yildir nükler gemi ile dev gemilerini yüzdür bize içten 5.kolla tehlikeli edebiyati yaparlar en ucuz devamli enerji 70 yillik gecikme sag ol chp
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye sag oluyor CHP li heykel kafalılar eskiden yatırım engelliyor lardı şimdi ise milli güvenlik sorunu haline evrildiler ulke yararına olacak hiçbir projede CHP yi gören oldumu!
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Toryum lazım bize acil o alanda çalışmak ve enerji üretmek gerek Isparta'da düşen uçaktaki insanlara sağı olsun diye onların ismi verilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle