Maltepe Belediye'sinde isyan büyüyor: Yüzde 47 zam yapılmadı

İstanbul Maltepe Belediyesi'nde çalışan 1500 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve başladı. Konuya ilişkin bir açıklaya yapan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), yönetime yasa dışı grev kırma girişimlerinden vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Sendika öte yandan yüzde 47 zam yapıldığı yönündeki açıklamaları yalanladı.

Maltepe Belediye'sinde isyan büyüyor: Yüzde 47 zam yapılmadı
Maltepe Belediye'sinde isyan büyüyor: Yüzde 47 zam yapılmadı
GİRİŞ 25.02.2021 17:38 GÜNCELLEME 25.02.2021 17:40
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

"Maltepe Belediyesi yönetiminin işçi arkadaşlarımız ve sendikamız hakkında yaptığı yanıltıcı ve halkla işçileri karşı karşıya getirme amacı taşıyan açıklamasına karşı DİSK/Genel-İş İst.And.Yk. 2 Nolu Şube olarak yaptığımız zorunlu açıklamadır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube olarak Maltepe Belediyesi şirketleri MATAŞ ve MATEĞ’de örgütlü bulunmaktayız. Bakanlıktan alınan Toplu İş Sözleşme yetkisi ile 1500 kadar işçinin çalıştığı MATAŞ ve MATEĞ’deki üyelerimiz ile birlikte beraber belirlediğimiz talepler doğrultusunda, 6 aydır Belediye yetkilileri ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ile görüşmeler sürdürüldü.

CHP'li belediyelerde isyan büyüyor: Dün Maltepe bugün Kartal Belediyesi'ndeki işçiler grevde

Ancak, gerek belediye yönetiminin, gerekse SODEMSEN yetkililerinin uzlaşmaz tutumlarından dolayı, yasal sürenin sona ermesi nedeniyle GREV kararı almak durumunda kaldık. Bu süreçte, sözleşme masasında ve kamuoyuna yaptığımız tüm çağrılarda, toplu sözleşmenin masada uzlaşı ile bitirilmesini defalarca belirttik. Fakat, belediye yönetimi komik denecek tekliflerle karşımıza gelerek, biz işçileri adeta GREV’e zorlamıştır.

“BELEDİYE YÖNETİMİ BİZ İŞÇİLERİ SEFALETE MAHKÛM ETMEK İSTİYOR”

23 Şubat Salı günü, GREV’imizin ilk gününde belediye önünde yaptığımız açıklamada vurguladığımız gibi; Belediye yönetiminin duyurduğu % 47 gibi bir zam biz işçilere teklif edilmemiştir. Belediyenin bize yaptığı son teklif ücretlere % 8 zam ve yemek ile yol ücretlerine 1 ‘er liralık artıştır. Ayrıca, Maltepe Belediyesi işçilerinin çoğunun asgari ücret düzeyinde çalıştığı bir yerde, Belediye yönetimi bu komik teklifini 18 aylık önererek, 18 ay boyunca bizleri bu sefalet ücretine mahkûm etmek istediğini vurgulamıştır.

“YASA DIŞI GREV KIRMA GİRİŞİMLERİNE SON VERİLMELİDİR”

Bu koşullarda başladığımız Maltepe Belediyesi GREV’imiz, grev kapsamındaki işçilerin tamamının katılımı ile ikinci gününü doldurmuştur. İki gündür GREV’in bu denli bir katılım ile yapılacağını tahmin etmeyen belediye yönetimi GREV’imizi kırmak için çeşitli oyunlar sergilemektedir.

Önce GREV’imiz başlamadan 2 hafta önce Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 60 işçi alınarak işçiyi işçiye kırdırma politikası ile GREV’imiz etkisiz hale getirilmek istenmiştir. GREV’e çıkan işçiler tehditlerle işbaşı yaptırılmak istenmiştir. Bu oyun tutmayınca İBB araçları ve personeli ile zabıta eşliğinde GREV’imiz yasadışı bir şekilde kırılmak istenmektedir.

Maltepe'de grev nedeniyle toplanmayan çöpler sokaklarda birikti

Sendika olarak haklı ve meşru bir şekilde sürdürdüğümüz GREV’imizin belediye yönetimi tarafından yasadışı şekilde kırılmaya çalışılmasına doğal olarak izin vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Yasalara aykırı hareket eden uzlaşmaz bir tutum içine giren Maltepe Belediyesi yönetimidir. Maltepe Belediyesi ve İBB yönetimi GREV’imize yönelik yasadışı girişimlerine derhal son vermelidir. Belediye yönetiminin tüm yasadışı girişimleri tutanak altına alınıp gerekli hukuki süreç işletilmektedir.

Maltepe Belediyesi yönetiminin tüm girişimlerine rağmen, Maltepe halkının GREV noktalarına yaptığı ziyaretler ve sosyal medyadan verdiği destekler biz işçilere güç vermektedir. Özellikle emek dostu kurumların, siyasi partilerin ve milletvekillerinin destek ziyaretleri işçilerin mücadele kararlılığını daha da arttırmaktadır. Halkımız kimin haklı olduğunu çok iyi bilmektedir.

Son olarak; başta Maltepe halkını ve emekten yana tüm dostlarımızı, biz Maltepe işçileri ile dayanışmasını daha da büyütmeye, Maltepe Belediyesi yönetimini de uzlaşmaz tavrını terk ederek, biz işçilerle anlaşmaya çağırıyoruz.

Zafer Direnen Emekçinin Olacak!

YORUMLAR 27
  • özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    kendi yalanında boğulmak buna denir
    Cevapla
  • Xxxliaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Aklı başında olan ve ben müslümanım diyen bir kişi bu chp ye oy verdiyse önce müslümanlığını sonra aklını kotrol etsin çünkü müslüman ilk başta temiz ve akıllı olur.
    Cevapla
  • ahm 3 yıl önce Şikayet Et
    maltepe belediyesi iflas etmiş zaten 400 milyon borcu var eski parayla milyar
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Mal tepe belaydiyesi sen 400 milyon milyar zilyon sen bu parayı ne yaptın...
    Cevapla
  • Chp = hdp 3 yıl önce Şikayet Et
    400 trilyon olacak her halde
    Cevapla
  • Ahmet Akkaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Eski parayla kattrilyon
    Cevapla
  • ahm 3 yıl önce Şikayet Et
    servise gittiğim bir maltepelinin evinde. seçim dönemiydi bana söylediği lafi hiç unutmadım.chp kazansın çöpümüzü alsın yeter.başka hizmet beklemiyorum diye. şimdi çöpünüzüde almıyorlar ohhhh olsun sizlere çöplükle beraber yaşayın beton beyinli chp liler.
    Cevapla
  • Anlamadım ki? 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaw bu konfederasyon sol cenahta değil mi? Devrimci işçi sendikaları konfederasyonu. E bunlar CHP ye oy vermediler mi? Kendi başkanlarını kendileri seçtiler. Niye grev yapıyorsunuz kardeşim. Kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz. Layıkı veçhile yönetiliyorsunuz.
    Cevapla
  • Seyyah 3 yıl önce Şikayet Et
    Halı hazırdaki işçi kadar yeni işçi almak için, sizce kimleri işe aldılar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle