Dünya devi banka cevabını açıkladı: Bitcoin mi altın mı?

Son dönemde sürekli olarak kıyaslanan Bitcoin ve altın için ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs analistleri karşılaştırma yaptı. Peki Bitcoin mi Altın mı? Uzmanların yaptığı analiz dikkat çeken bir sonuç ortaya çıktı.

Dünya devi banka cevabını açıkladı: Bitcoin mi altın mı?
Dünya devi banka cevabını açıkladı: Bitcoin mi altın mı?
GİRİŞ 25.02.2021 17:10 GÜNCELLEME 25.02.2021 17:11
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

ABD’li yatırım bankasının Goldman Sachs’a göre, Bitcoin ve altına yatırımcı farklı bakış açılarında bulunurken, portföylerde birlikte ikame olarak algılanmıyor.

İKİSİNE DE YER VAR

Goldman Sachs analistlerine göre, Bitcoin yakın zaman içinde altının dünyadaki konumundan pay çalamayacak ancak altın da Bitcoin’i yok edemeyecek.

Bitcoin'de sert düşüş sürüyor

Doların zayıflığının devam ettiği ve hala negatif faiz oranlarının olduğu bir ortamda iki varlığın da birbirlerini yok edemeyecekleri ve şu anki ekonomik ortamda ikisi için de yer olduğu açıkça görülüyor.

İki varlık yatırıma bakış açısından iki uç noktada yer alıyor. Altının 2021 yılında yükseliş yönünde hareket etmesi beklenirken, güvenli limanın son krizlerde bir savunma mekanizması olarak görüldüğü, bunun yanında Bitcoin’in yüksek volatilitesi sebebiyle daha riskli bir varlık olduğu yorumu yapıldı.

Altın 414 lira seviyesinde

Altının geçen yıl düşük performans göstermesini, insanların riskli varlıklara yönelmesine bağlayan analistler, JPMorgan analistleri gibi bu harekette Bitcoin’in yerine değinmediler.

Goldman Sachs analistleri ayrıca ‘kıt kaynak’ açısından da birbirine benzeyen iki varlığı kıyaslamadılar.

Bazı uzmanlar tarafından Bitcoin yeni dönemin güvenli limanı olarak gösteriliyor.

BİTCOİN İLE METALLER ARASINDAKİ İLİŞKİ

Bitcoin ile kalay, bakır ve çinko gibi değersiz metaller arasında ise 2020 yılı Ekim ayından bu yana sert yükselen bir korelasyon olduğu belirtildi:

Geçen yılın sonlarından bu yana, enflasyona karşı korunmada bir risk oluşturan baz metaller ile Bitcoin arasında çok net bir korelasyon oluştu. İki taraf da uzun vadeli büyüme hikayeleri yazdılar.

Goldman Sachs uzmanları, kripto paraların yatırımcı ve Musk etkisi gibi ‘influencer’ kaynaklı ani fiyat hareketlerine karşı hassas oldukları uyarısında bulundular. Analizde ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kayıtsız satış gerekçesiyle dava açtığı Ripple’ın XRP’si hatırlatıldı.
Coinbase, Nasdaq'ta doğrudan halka açılma için başvuru yaptı

KRİPTO PARA BORSASINDAN HALKA ARZ HAMLESİ

Kripto para borsası Coinbase, ABD borsasında teknoloji hisselerinin işlem gördüğü Nasdaq endeksine doğrudan halka açılma için başvuru yaptı.

Kuruluşun regülatöre yaptığı başvuru halka açılacak ilk kripto borsası için süreci başlatmış oldu. Coinbase, SEC'e halka arz için başvuruyu Aralık ayında yapmıştı.

Kuruluşun açıklamasına göre, 2020 yılı sonu itibarıyla kayıtlı kullanıcı sayısı 32 milyondan 43 milyona çıktı.

YORUMLAR 25
  • Ender 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam kendi sanal paramı çıkaracağım demiş hiç bir yoruma gerek yok olay bitmiştir bence.
    Cevapla
  • gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    önceden at yarışı ganyan bayileri başı boş adamlarla dolardı sonra iddaa bayileri oldu sonra internetten kaçak siteler tabi birde herkes borsaya merak saldı 7 den 70 şe şimdi de kripto para bunların çoğu ava giderken avlananlar yazık
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoinin market hacmi 1 trilyon, altının hacmi 11 trilyon bitcoindeki paranın tamamı altına geçse bile %10 etkiler. Bitcoinin değerini artıran şey karşılıksız basılan dolar, aynı şey bitcoinde yapılamadığı bir matematiğe dayanılarak üretildiği ve sınırlı sayıda olduğu için değeri sürekli artıyo. Altın da sınırlı sayıda bir maden fakat bankalar kontratlar üzerinden olmayan altını insanlara satıyo. Eğer ortada yanlış olan sahtekar olan bir şey varsa bu bir dayanağı olmadan basılan dolar ve bankacılık düzenidir. İnsanlar bitcoini sorgulayacağına içinde bulundukiarı bu düzeni sorgulamalılar. Bitcoin bu sahtekar finans düzenini karşısına alan bir matematiktir.
    Cevapla
  • ismilazım değil 3 yıl önce Şikayet Et
    görende sen icat ettin sanacak avukatı mısın sen önce en çok bu bitcoini hangi ülkeler kullanıyor onu bi araştır gelişmemiş kolay yoldan para kazanayım mantığı olan ülkeler tabi ki türkiye sanırsam var malesef bunların içinde
    Cevapla
  • gencosmanbircan 3 yıl önce Şikayet Et
    "ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun" yazımında hata var. Kurum, kuruluş, kurul adlarına gelen ekler, kesme işareti ile ayrılmaz. İstisna ise Avrupa Birliğidir.
    Cevapla
  • Coinci Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Coinbase veya Binance veya Huobi bu borsalar, kripto para sektörüne yön veren dünyanın en büyük borsalarıdır, bence Binance daha iyidir kendi tercihim tabi, size göre değişkenlik gösterebilir, Coinlerde rallide para kazanmak kolaydır.ama dalgalı piyasada para kaybetmek aşırı kolaydır, ve hareketleri aşırı spek ve aşırı sert tır, coinlerde para kazanmak için altın kural bellidir, düşeceği tahmini bir noktaya alış girmek ve sonra tepki alımı ile kaar etmektir, Yada ralli bitince en dip kelepir rakamdan coini alıp bir kaç sene bekletip kaymaklı muazzam kaarlar alınabilir, mesela btc 1 sene önce 60bin liraydı, şuan 400 bin, 1 senede 60 la 400 hiçbir yerde yapamazsın,
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    And olsun ki alın teri ile kazanmış 1000TL, böyle kata küllelerle kazanılmış 400.BİN TL:den daha bereketlidir, malesef modern çağın insanı gözü doymadığı için al takke ver külahla kendini kandırıyor, para sorumluluktur sen 50BİN TL.den aldığın bitcoin 5000TL ye bir düşsün de ben sen uyumak için kaçtane uyku hapı atman gerekeceğini diyivereyim. Lütfen bunu yayınlayın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle