TÜRSAB Başkanı açıkladı: Türkiye’ye talep bir gecede yüzde 500 arttı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın İngiltere’nin 8 Mart tarihinden itibaren 4 farklı aşamada kaldırmayı planlığını açıklamasıyla Türkiye’ye olan talepte patlama olduğunu ve rezervasyonlarda bir gecede yüzde 500’lük bir artış yaşandığını söyledi.

GİRİŞ 24.02.2021 17:12 GÜNCELLEME 24.02.2021 17:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Halkbank Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi seyahat acentelerine, ticari faaliyetlerinde kullanmak üzere 6 ay anapara ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadelendirilebilecek 100 bin TL’ye kadar finansman desteği sağlayacak protokol imzalandı. Konuyu katıldığı canlı yayında değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya, “İlk kez küçük seyahat acenteleri için can suyu olabilecek bir kredi tanımlandı. Seyahat acentesinin bizzat varlığını  teminat alan bir kredi bu. Bu yönüyle seyahat acentesinin yaşaması ve faaliyetlerini sürdürmesi herkesin beklentisi ve ortak çıkarı olarak değerlendirildi. Gerçekçi, esaslara dayanan, kağıt üzerinde kalmayacak, yaygın olarak kullanılacak bir kredi planlandı ve hazırlandı. Kredi miktarı ve koşulları büyük ölçekli firmaları değil, sıkıntıya düşmüş, gerçekten nefesi tükenmiş ama Türkiye turizminin can damarlarını oluşturan küçük seyahat acentelerini kapsayacak şekilde belirlendi.  TÜRSAB bu üyelerinin varlığını sürdürebilmesi ve bu kredinin hayata geçirilebilmesi için bıkmadan yollar aradı ve Halkbank sektöre yakın davranarak ve daha önemlisi güvenerek ülke turizmine büyük bir hizmeti ifa etmiş oldu. Bu vesile ile de Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’a da şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

TEMİNATA VERİLMESİNE GEREK KALMAYACAK

Faiz oranları hakkında da bilgi veren Bağlıkaya, “Halkbank kredinin kullanılacağı dönemde lyasal olarak uygulamayabileceği en düşük oranı uygulayacak.  6 ay ödemesiz 36 ay vadeli olacak. Kullanan kişilerin Seyahat Acenteleri Birlik Belgesi dışında herhangi bir teminat vermesine gerek kalmayacak.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

BORİS JOHNSON AÇIKLADI, REZERVASYONLAR PATLADI

Turizm sektörünün 2021 yılında sergileyeceği performansta etkili olacak temel unsurun pademinin seyrinin etkili olacağını dile getiren Firuz Bağlıkaya, “Aşılama sürecinin bir çok ülkede başlamış olmasına karşın toplumsal bağışıklığın oluşması için biraz daha zamana ihtiyaç var. Aşılama çalışmalarının hızlı bir şekilde yürütülmesi, aşı dağıtımının dünya genelinde adil bir şekilde sağlanması ve aşılanmanın başarıya ulaşması halinde yılın ikinci yarısından itibaren sektörümüzde yurtdışından gelen turist anlamında ciddi bir hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz. 23 Şubat tarihi itibariyle dünya genelinde 210 milyon kişi aşılanmış durumda. Ana pazarlarımız arasında en çok aşılama yapılan ülke İngiltere. Aşılanan kişi sayısı 18 milyonu geçti. Almanya’da sayı 5,2 milyonu aşarken, Rusya’da 4 milyon civarında aşılama olmuş durumda. Ülkemizde ise 7,5 milyona ulaştı. Türk turizmi açısından büyük önem taşıyan pazarlar arasında İngiltere 8 Mart tarihinden itibaren 4 farklı aşamada kaldırmayı planlıyor. Ayrıntıları İngiltere Başbakanı Boris Johnson açıkladı. Açıklamaya göre İngiltere’de tüm koronavirüs kısıtlamaları 21 Haziran tarihi itibariyle kaldırılması planlanıyor. Bu açıklamanın ardından talepte çok ciddi bir patlama oldu. Bize gelen rezervasyon bilgilerine göre bir gecede yüzde 500’lük bir artış yaşandı. TUİ yöneticileri de yaz aylarında tatil rezervasyonlarında patlama yaşanmasını beklediklerini söylediler. Bu anlamda Türkiye en çok rağbet gören destinasyonlar arasında görülüyor.

KRİTERLERİ TURİSTİ KABUL EDEN TARAF BELİRLEYECEK

Seyahatlerde aşı belgesinin gerekliliğinin konuşulduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “İkincisi ise antikor oluşturmuş kişilerin rahatlıkla seyahat etmesi. Ancak burada bunu belirleyecek olan taraf kabul eden ülkenin şartları. Diğer önemli bir husus ise ülkesine döndüğü zaman karantina olup olmaması. Bu iki başlık çok önemli. Avrupa Birliği’nin çok kısa sürede bununla ilgili bir karar alıp açıklayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN İLK SANAL TURİZM FUARI

Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarı hakkında da bilgiler veren Bağlıkaya, “14. Travel Turkey İzmir Fuarı 25 Şubat’ta sanal olarak yapılacak. Bu fuar geleceğe inananların eseri. Ülkemizin turizmcilerine turizm potansiyeline inananlar tarafından düzenleniyor. Tam da ihtiyacımızın olduğu bir dönemde düzenlenen bir fuar. Her şey güllük gülistanlık olduğunda turizm fuarı veya diğer fuarları yapmak çok olağan ama  seyahat kısıtlamasının olduğu böyle bir dönemde yapmak çok önemli. Avrupa’dan turist gönderen pazarlarımızda ne olacağı henüz kesinleşmemişken kendimize, ülkemize, tesislerimize ve acentelerimize olan güvenimiz bu güne kadar büyük başarı ile gelmiş fuarlarımızı ertelemeden gerçekleştirmemiz şeklinde bir karar vermemize yol açtı. Teknolojinin bütün imkanlarından faydalanarak ve bir fuarda olması gereken ne varsa o şekilde düzenlenecek. Bu belirsizlik ortamında sezon öncesinde düzenlediğimiz fuarla turizm camiası üzerinde durgunluğu atmak, yeniden turizm diyerek sezon öncesinde eski ilişkileri tazeleyeceğiz. Uluslararası otoritelerin katılacağı panellerimiz olacak. Dolayısıyla alışverişin ilk pazarını sanalda olsa açmış oluyoruz. Stantlarımızın tamamı doldu. Taleplerde çok yüksekti bu anlamda da mutluyuz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • Havalani işçi Genf 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler arası gidiş geliş test ve karantina mecburiyeti nisana kadar kalkması gerek.maliyeti turistlere ve gurbetciye çok pahalıya geliyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi talep artar, adamların bir STERLİN,I 10. Tl.nin üstünde, beleşe el ette koşarlar. Sıkıyorsa sen git bakalım İngiltere,ye.
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Asi olmayanlari lütfen iceriye almayalim
    Cevapla
  • nereye 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki biz hemen kapıyı açtıkda..
    Cevapla
  • guney 3 yıl önce Şikayet Et
    seve seve açarlar merak etmeyelim.
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Elinde Dolar Euro Altın olan satıp TL ye dönsün hazirandan sonra Türkiyeye başta İngiltere Rusya Almanya Hollanda ve iskandinav ülkeleri olmak üzere tüm AB ülkelerinden milyonlarca Turist gelecek Milyarlarca döviz getirecekler dolar 6.20 ye düşecek Ağustos sonunda - Aşı çalışmaları çok hızlı ilerliyor aşılanan AB li ilk fırsatta tatile çıkacak açık tek kapı Türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle