Elektrik faturalarıyla ilgili önemli karar!

Elektrik piyasasında, piyasa katılımcılarının fatura dönemine ait uzlaştırma bildirimlerine ya da faturalara geriye dönük itiraz süresi 6 aydan 12 aya çıkarıldı.

Elektrik faturalarıyla ilgili önemli karar!
Elektrik faturalarıyla ilgili önemli karar!
GİRİŞ 20.02.2021 12:12 GÜNCELLEME 20.02.2021 12:13
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, fatura tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde yazılı olarak yapılmayan ve başvuru tarihi itibarıyla en fazla 12 ay önceki fatura dönemine ait olan itirazlarda, başvuruyu takip eden 3 ay içinde Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılması veya EPİAŞ tarafından diğer hataların tespit edilmesi durumunda gerekli düzeltme işlemi gerçekleştirilecek.

Yapılan düzeltme piyasa katılımcısına yazılı olarak veya Piyasa Yönetim Sistemi üzerinden bildirilecek.

Fatura dönemine ait uzlaştırma bildirimlerine ya da faturalara geriye dönük itiraz süresi daha önce 6 ay olarak uygulanıyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • Bueak 3 yıl önce Şikayet Et
    Affetmiyor hemenn kesiyorlar
    Cevapla
  • itirazmiş? 3 yıl önce Şikayet Et
    itiraz ediyoruz ama itirazı okuyan kim kimkime dumduma burası türkiye....
    Cevapla
  • Esat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaç sefer şikayet ettim ama değişen hiç bir şey olmadı..En sonunda tüketici mahkemesine gittim ve ne yapmam gerektiğini sordum,bana dünyanın şeyini söylediler,sonunda da 6 ay gibi bir sürede sonuçlanır deyince öyle kala kaldım..Bana o elektrik faturasını ödettikten sonra gelen adaletin içine tüküreyim.Hepsi maval..Devlet sistemi yanlış kurdu bi kere.
    Cevapla
  • Ali haydar yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgazada bir çere elektrik sağlayıcıları gibi çeşitlendirilsin tek firma halkın canına okuyor. İsteyen istediği şirketten gazını alsın.
    Cevapla
  • burak van 3 yıl önce Şikayet Et
    ben onu bunu bilmem hangi hükümet gelse hangi bakan gelse işin kolayını bulup zam yapıyor bu yanlış zararı elektirik kaçağına çare bulamayan adam ise yaramaz doğalgaz fiyatı ikiye katladı zararlı ediyorlar yok zam niye peki dikkat ederseniz şüpe lig 1 lig takımların hepisini formasında aksa şirketinin reklamı var garibim vatandastan alıp onlara raklam parası veriyorlar vatandaş çokmu zengin haram zıkkım olsun kimsede ses çıkarmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle