Yiğit Bulut: Reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Üyesi Yiğit Bulut, 2018-2020 arasındaki dönemde pandemi riski ile kıyaslandığında reel olarak büyüyen tek ekonominin Türkiye olduğunu söyledi.

Yiğit Bulut: Reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye
Yiğit Bulut: Reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye
GİRİŞ 20.02.2021 09:23 GÜNCELLEME 20.02.2021 11:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Üyesi Yiğit Bulut CNN Türk canlı yayınında Merkez Bankası’na yönelik iddialara yanıt verdi. Bulut, “Türkiye’nin hiçbir zaman satılabilir rezervi olmadı. Cumhuriyet tarihinde Türkiye 140 milyar dolar rezerv sattı diyenler, rezervin ne olduğunu bilmeyenler, rezervin her zaman brüt olanına bakılır bütün dünya piyasalarında” açıklamasında bulundu. Yiğit Bulut bazı çevrelerin manipülasyon yapmaya çalıştığını söyledi ve “Tamamen cehalet içinde bunu söylüyorlar. Çok üzülerek söylüyorum profesör titri olan bazı insanlar gerçeği bilmelerine rağmen TV’lere çıkıp bunu söylüyorlar” dedi.

FIRSATÇILIK VAR

Bulut salgın döneminde ekonomik verilere ilişkin de konuştu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Üyesi Yiğit Bulut, “Ülkelerinin ekonomik göstergelerine baktığınız zaman Türkiye’nin büyümesine baktığınız zaman 2018-2020 arasındaki dönemde pandemi riski ile kıyasladığınızda pandemik riske göre reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye” ifadesinde bulundu. Dolardaki düşüşe rağmen gıda fiyatlarının yüksek olmasına da değinen Yiğit Bulut tüketicilere çağrıda bulundu ve “Ciddi anlamda bir fırsatçılık var. Müdahale ettiğiniz zaman da şunu söylüyorlar: ‘Hani serbest piyasa ekonomisiydi. Siz niye müdahale ediyorsunuz.’ Ben şunu söylemek istiyorum, her şeyi devlet yapamaz. Vatandaşın tüketim gücünü kullanması gerekiyor. Tüketimi kestiğiniz anda sizin gücünüz karşınızdakini eğitmeye yeter” dedi.

YORUMLAR 11
  • sadettin ARSLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz insanız insan zaman o fırsatçıları musamma göstermiyeceksiniz fırsat vermeyeceksiniz Sayın Yiğit Bey
    Cevapla
  • sadettin ARSLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Evdeki mal milk benim karnımı doyurmuyor sözler hiç doyurmuyor ben ve milletimiz karnımız doyuyormu ona bakar ülkemize gelen yurt dışından gelenler biz niye başka ülkelere gidemiyoruz avrupada emekli tüm dünyayı geze biliyor biz şu şehirde şu şehire gidemiyoruz . ingiltere 2000 tl maaş alan 50 tl adidas ayakkabı alıyor bizde 200 tl maaş alanda 500 tl adidas alabiliyor önce bu farkı düzeltin ondan sonra türkiye ekonomisi hakkında yorum yapın ben emekliyim 2123 tl emekli maaşı alıyorum çalışmasam kirama elektirik telefon tüp gıdaya bile yetmez param açlıktanmı ölelim birazda bu halkı görün emekliyi görün nasıl yaşıyorlar nasıl çabalıyorlar .
    Cevapla
  • alp 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum..
    Cevapla
  • alp 3 yıl önce Şikayet Et
    ekranda da görmek isteriz. saygılar..
    Cevapla
  • izleyici 3 yıl önce Şikayet Et
    Birşey diyeceğim de neyse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle