Son dakika: Fitch, Türkiye'nin kredi notunu duyurdu!

Son dakika: Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederken, görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.

Son dakika: Fitch, Türkiye'nin kredi notunu duyurdu!
Son dakika: Fitch, Türkiye'nin kredi notunu duyurdu!
GİRİŞ 20.02.2021 01:10 GÜNCELLEME 20.02.2021 01:12
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Son dakika: Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederken, görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.

FİTCH'TEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi görünümünü revize etti. Kuruluştan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunun "BB-" olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün ise "negatif"ten "durağan"a çevrildiği bildirildi. 

Türkiye'nin yeni ekonomi yönetimiyle daha tutarlı ve Ortodoks bir politikaya dönüşünün 2020'de düşen uluslararası rezervlerden, yüksek cari açık ve kötüleşen yatırımcı güveninden kaynaklanan kısa vadeli dış finansman risklerini hafifletmeye yardımcı olduğuna işaret edilen açıklamada, "Para politikası önemli ölçüde sıkılaştırıldı, uluslararası rezervler istikrar kazandı ve Türk Lirası kasım ayı başından bu yana dolar karşısında yüzde 18 değer kazandı." değerlendirmesinde bulunuldu.

TÜRK LİRASININ DEĞER KAZANDIĞI VURGUSU

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikasında sadeleşmeye gittiği anımsatılarak, yatırımcı duyarlılığı ve yerel aktörlerdeki değişimin Türk Lirası'nın önemli ölçüde değer kazanmasına, risk priminin düşmesine ve bazı net sermaye girişlerine yol açtığı aktarıldı.

Türkiye ekonomisine ilişkin tahminlere de yer verilen açıklamada, Türkiye ekonomisinin geçen yılın 3'üncü çeyreğindeki güçlü toparlanmanın ardından pozitif büyüme ivmesini sürdürdüğü ve 2020'de yüzde 1,4 büyüdüğünün tahmin edildiği bildirildi.

Ülke ekonomisinin 2021'de yüzde 5,7 büyümesinin beklendiğine işaret edilen açıklamada, büyüme hızının 2022'de de yüzde 4,7 olmasının öngörüldüğü kaydedildi. Açıklamada, enflasyonun ise bu yıl sonunda yüzde 11'e ve 2022'de yüzde 9,2'ye düşmesinin beklendiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 42
  • Hans 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasiii Yalova kaymakamimi...
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu gibi kuruluslar bizm düsmanlarimiz modern silahlari Yunanistanin 350milyar €uro borcu oldugu halde postiv yaparken bize teyit etmesi hicde süpriz degil biz bu ikiyüzlü pis yaratiklarin notlariyla yasamiyorsuz hicde önem vermiyorsuz zaten aklibasina olanlar gercegi görenler ülkemizi cok güvenilir liman olarak gören ve inananlar yatirimlarini yapmaya devam ediyorlar bu Fitch Ratings ve benzerleri ülkemize yatrim yapanlari korkutmak güvenclerine süpe düsrmekden baska amaclari yoktur bu hainlerin.Aslinda Türk ve Müslümanlar birligi bu alack kuruluslara benzeyini kurmalari gerkir.
    Cevapla
  • Pitch 3 yıl önce Şikayet Et
    Faiz artınca sevindiler
    Cevapla
  • Ülkem 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee tabi 8.5 dolar getirdiler faize koydular para tldeyken doların artmasını istemezler olumlu haberlerle doları baskıladıkça baskillıyorlarki faizde işleri bitince en dipten doları yerine koyup hadi bize bay bay diyecekler çifte kazanç derdinler yoksa bu kredilendirme grupları ülkemiz yıllık büyüme 10 da olsa olumlu rapor yayınlamazlar ama paraları tlde ver gazı bizde inandık şimdi sıra yerlinin elindeki dolara geldi oyuna gelmeyin merkez uyuma milletin elindeki sermayeye sahip çık millete zarar ettirme.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bireysel hesaplarda 200 milyar dolarlık döviz mevduatı var.Para yok değil. Stokçulukla para kazanıyorlar.
    Cevapla
  • efe 3 yıl önce Şikayet Et
    yerlinin elinde doların ne işi var? hani doları bozdurup oyunu bozuyorduk?
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Japon yeni hiç değerli değil.ama japon ekonomisi çok güçlü.bence ekonomide paranın değeri değilde üretimin gücü çok önemli.japonyada faizler sıfıra yakın.fitch bizi biraz daha överse faizler 20 yi geçer.uretim sıfıra düşer.bunlari anlamak için ekonomist olmaya gerek yok.bir ekonominin gücü sıcak para değil üretim olmalı.
    Cevapla
  • Cihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi kahvehanede okey kağıt oynayan üç kağıtçı beleşçi heriflerle gel üretim yap görelim.
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dahi gercekten guzel ifade cok dogru
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    japon yeni TL gibi hassas değil aşırı oynak değil,sayısal değerinin düşük olması değersiz olduğu anlamına gelmez,istikrarlı olduğundan japon yeni değerlidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle