Bakan Dönmez'den elektrik kesintisi açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kastamonu'nun sahil kesiminde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili, 'Ekiplerimiz hava tahminleri doğrultusunda önceden hazırlıklarını yapmışlardı ama beklenilenin üstünde yağış aldı. Bundan dolayı da özellikle kırsal bölgelerde bazı kesintiler, hat kopmaları, direk yıkılması gibi durumlarla karşılaştık.' dedi.

Bakan Dönmez'den elektrik kesintisi açıklaması!
Bakan Dönmez'den elektrik kesintisi açıklaması!
GİRİŞ 18.02.2021 15:17 GÜNCELLEME 18.02.2021 15:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakan Dönmez, Kastamonu Valisi Avni Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Dönmez, burada yaptığı konuşmada, hafta sonu başlayan zor hava şartları dolayısıyla başta Orta Karadeniz olmak üzere Batı Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nin kuzeyinin yoğun yağış aldığını söyledi.

Yağışlar nedeniyle enerji altyapısında birtakım olumsuzluklar yaşandığını dile getiren Dönmez, "Gün gün, saat saat Ankara'daki kriz merkezimizde burada yapılan çalışmaları yakından takip ettik. Ekiplerimiz hava tahminleri doğrultusunda önceden hazırlıklarını yapmışlardı ama beklenilenin üstünde yağış aldı. Bundan dolayı da özellikle kırsal bölgelerde bazı kesintiler, hat kopmaları, direk yıkılması gibi durumlarla karşılaştık. Hamdolsun büyük oranda sıkıntıları aştık." diye konuştu.

Konuyla ilgili incelemelerde bulunacaklarını aktaran Dönmez, "Hem gaz dağıtım şirketi hem de elektrik dağıtım şirketi yetkililerimizden başta Kastamonu olmak üzere bölgedeki afetin etkili olduğu, kış şartlarının etkili olduğu diğer iller hakkında bilgi alacağız. Akabinde de bir ilçemize intikal ederek sahadaki çalışmaları inceleme imkanı bulacağız." ifadesini kullandı.

Bakan Dönmez, daha sonra koordinasyon toplantısına katıldı.

YORUMLAR 3
  • Zek 3 yıl önce Şikayet Et
    bakanım bartında geçen yağan karda neredeyse ile ve ilçelere bağlı tüm köylerde 10 gün elektrik yoktu. Bu sefer daha kar düşer düşmez 50 köyde elektrikler kesildi. Müdahale değil bakım lazım en son bakım 2006-2008 yıllarında yapıldı. 2019 es geçildi 2020 pandemi dendi sonuç ortada köyde en düşük fatura 200 tl geliyor aylık.
    Cevapla
  • sıkıntı olur 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun, hastası olan olur, makinaya bağlı olur. elektrik gider ve hasta ölür. iş yapanlar işini yapamaz, öğrenciler ders yapamaz, insanlar yazışma yapamaz. ülkemiz zarar eder, sıkıntı çıkar.
    Cevapla
  • serginho 3 yıl önce Şikayet Et
    eskiden ceryanmi vardi
    Cevapla